mynewspapers.net

Hur till ändra linser i Adidas solglasögon

Hur till ändra linser i Adidas solglasögon


Om du har ett par adidas solglasögon, kan du behöva ta bort dina linser någon gång att rengöra dem eller har dem bytt ut. Kanske vill du sätta recept linser i dem eller köpa linser med en annan nyans. Adidas gör sina solglasögon linser lätt att ta bort och ersätta med en process som det kallar "Quick-Change linssystem." Du kan ta din adidas solglasögon till adidas store, optisk butik eller solglasögon butik att ha dem bort, men om du kan ta bort dem på egen hand, du kommer att spara dig en tur till köpcentret.

Instruktioner

• Undersök dina solglasögon. De flesta adidas solglasögon linser textilelektroderna inuti dem utan användning av några skruvar. Om din har skruvar, ta bort någon som håller dina linser eller näsa pad på plats i ramar om du vill få dem ur vägen du bort eller installera dina linser. Du kan köpa en glasögon reparationssats på livsmedelsbutik eller apotek. Använd en liten skruvmejsel som kommer i ditt kit att ta bort skruvarna och sedan försiktigt poppa ut ditt objektiv. Vara noga med att inte förlora skruvarna, som du behöver för att sätta dina nya linser i dina ramar.

• Pop ut linserna. Placera tummen på ena sidan av linsen och pekfingret på den andra. Håll bildrutorna stadigt och säkert med andra handen. Försiktigt applicera tryck på linsen med tummen och fingret. Tryck linsen bort från dig samtidigt som du försiktigt drar ramar mot dig. Långsamt öka trycket tills linsen skjuts ut.

• Värm dina ramar om du inte kan poppa ut linserna. Du kan behöva värma dem upp lite att göra ramar mer följsamma. Du kan göra detta genom att dränka dina glasögon i en kastrull med hett vatten eller sikta din hårtork på dem för ungefär en minut. Om du lägger dem i vattnet, se till att vattnet inte kokar. Kokande vatten kan smälta dina glasögon, särskilt om dina ramar är gjorda av plast. Ta försiktigt bort dina glasögon från vattnet med tång för att skydda dig från att bli bränd. Se till att dina glasögon är cool nog röra säkert, sedan applicera tryck till försiktigt pop ut linsen.

• Installera dina nya linser. Ta bort eventuella förpackningar. Kontrollera att du lägger den högra linsen på höger sida på ramarna. Rada upp en kant på linsen mot motsvarande kant på dina ramar. Försiktigt vägleda andra kanterna i sina respektive platser i ramar. Applicera tryck med tummen och pekfingret för att pop linserna på plats. Du kan höra ett klickande ljud när de är på plats. Försiktigt vicka objektivet för att se till att det är stabilt på plats och inte kommer att falla. Upprepa denna process med den vänstra linsen.

• Byt ut några skruvar du bort med din liten skruvmejsel. Var noga med att dra åt dem så att din näsa pad eller objektiv inte kommer att falla. Justera din näsa pad genom att prova på solglasögon och lossa eller dra åt skruvarna vid behov.

• Rengör dina linser med glasögon renare eller rengöring trasa för att ta bort alla fingeravtryck.