mynewspapers.net

Hur till ändra datum och tid på en Mac

Hur till ändra datum och tid på en Mac


Ändra information om datum och tid på en PC är en promenad i parken. Om du är en Mac-användare som har lite berörda systemtiden är ur smäll, kommer du bli glad att känna till processen för att få din klocka och kalender rätta är lika enkelt som på en Windows-baserad enhet, om inte mer. Du kan även ställa din Mac TIDMÄTARE ska uppdateras automatiskt, så du behöver aldrig oroa dig tweaking din systemklocka igen i framtiden.

Instruktioner

• Klicka på ikonen "Apple" huvudmenyn i övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Systeminställningar". Hit "Datum & tid", och sedan "Datum & tid" igen för att komma åt din Mac datum & tid inställningar.

• Fyll kryssrutan "Ställ in datum och tid automatiskt" och välj en tid-update server från nedrullningsbara rutan för att ange din tid och datum automatiskt. Datorn kommunicerar sedan periodvis med Apples tidsservrar att kontrollera sin tid och datum är korrekta.

• Avmarkera rutan "Ställ in datum och tid automatiskt" att ställa in systemtiden och datum manuellt. Du kommer då att kunna dra händerna på systemets analog klocka till önskad tid eller använd pilarna vid avläsning för att ändra timmar, minuter och sekunder. Du kan också skriva över tiden visas på den digitala klockan manuellt. Ställa in rätt datum genom att välja aktuell dag, månad och år från kalendern utslaget.

• Öppna fliken "Tidszon" välja din plats. Välj din nuvarande stad från den nedrullningsbara menyn överst i fönstret tidszon. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i fel tid att vara stämplat på dina e-postmeddelanden.

• Gå till fliken "Klockan" för att konfigurera din tid och datuminställningar display. Välj "Visa datum och tid i menyraden" och spela med visningsalternativ om du vill att information om tid och datum ska visas på skrivbordet. Du kan också välja att ha datorn meddela tiden regelbundet genom att välja "Tillkännage tiden."