mynewspapers.net

Hur test för att se om det är äkta guld eller falska

Hur test för att se om det är äkta guld eller falska


För ett otränat öga, kan det vara svårt att avgöra rent solid guld från falska guld, guld blandat med andra metaller eller billigare metall pläterad med ett tunt lager av guld. Beroende på kvaliteten av lappa, testet kan ta några sekunder med hjälp av vanliga hushållsartiklar, eller kan kräva ytterligare material att få slutgiltiga resultat. Testa smycken som du är osäker på innan det blir kostsamma bedömningar, eller bara för att bekräfta att guld är ren.

Instruktioner

• Hålla en magnet nära pjäsen för att testa attraktionen. Om objektet fastnar magneten, är det inte rent guld, men guld platta eller en annan metall blandat med guld. Om det inte håller sig till magneten, betyder det dock inte nödvändigtvis att det är riktiga; mer testning krävs.

• Gnida guld mot en glasbit (Använd en bit som inte är värdefulla, som en glasskiva från en oanvänd bildram). Om det repor i glas, är det inte rent guld, eftersom guld är en mjuk metall. Om det inte lämnar en repa, kanske det fortfarande inte rent guld.

• Skrapa guld mot en bit av unglazed porslin kakel och titta på märket det gör. Om märket visas grå eller svart, det är inte rent guld. Om märket är gul, är det guld. Tänk på att det är fortfarande möjligt att objektet är guldpläterade och kanske inte massivt guld.

• Fil en liten del av guld i en diskret plats med en bra metall fil. Rent guld, kommer som en mjuk metall, in relativt enkelt. Om ansökan orsakar guld att flagna, om metallen är mycket svårt att fil, är det inte rent guld.

• Genomföra ett eldprov. Sätta på handskar och skyddsglasögon att börja eldprovet, vilket kan göras med ett kit eller genom att köpa saltsyra i en järnaffär. Bryta spetsen av en bomullspinne och doppa den i syran. Droppa en mycket liten mängd syra på området av det guld som har lämnats in i en diskret plats. Om guld börjar att bryta ner, är det inte rent guld. Rent guld skadas inte av syran.