mynewspapers.net

Hur teknik påverkar familjens kommunikation?

Hur teknik påverkar familjens kommunikation?


Innan teknik, familjer samlades runt en eld att tala om en jakt eller en ny berry patch. Familjen som underhållning och information, och interpersonell kommunikation var avgörande för överlevnad. Idag, vänder människor sig till teknik för att hålla dem informerade och underhöll.

Utmaningen

Pappa är på telefonen, mamma är på datorn och barnen tittar på deras favorit program på TV. Och talar ingen till varandra. Psykologer är oroliga att teknik är att bryta ner familjens kommunikation eftersom det stjäl vår uppmärksamhet och är ofta en bancykling.

Möjlighet

Tekniken kan överbrygga avstånd och hålla mobila familjer anslutna. En studie från 2008 Publicerad i Pew Research Center Internet and American Life Project visade att mobiltelefoner, e-post och textmeddelanden hjälpt familjer kompensera för den öka belastningen av det moderna livet genom att de kan kommunicera med familjen medan de var ifrån varandra.

Bor ansluten

Använda teknik för att förbättra kommunikationen genom att göra det i fokus för familjeaktiviteter: Familjen filmkväll eller elektroniska konsolspel kan föra alla tillsammans och skapa ett gemensamt ämne för diskussion. Och om ditt barn tillbringar varje vaken stund på hennes mobiltelefon, skicka henne ett textmeddelande. "Hur många" (jag älskar dig) är nästan lika bra som en kram.