mynewspapers.net

Hur tar man bort vita fläckar på trägolv

Hur tar man bort vita fläckar på trägolv


Stark värme och fukt kan skapa vit och grumlig fläckar på dina trägolv. Att placera en svettig glas eller kokplatta på golvet under en längre tid kommer också att skapa vita, molnigt fläckar. Dessa vita fläckar kommer att orsaka din golv att se gammal och grådaskig. Ta bort vita fläckar så snart som möjligt. Ju längre fläckarna sitter på ditt trägolv blir svårare avlägsnande.

Instruktioner

• Torr färska vita fläckar med en hårtork. Ange hårtorken till en medelvärme inställning. Håll hårtorken några inches ovanför vita fläcken och flytta den fram och tillbaka i flera sekunder.

• Fyll en liten behållare med 1 msk bakpulver. Tillsätt 1 tsk vatten och blanda med en sked. Doppa i hörnet av en trasa i blandningen. Gnid de vita fläckarna med trasan i en cirkulär rörelse i flera sekunder. Torka blandningen av trägolv med en ren fuktig trasa. Fortsätta till steg 3 om vattenfläckar syns fortfarande.

• Fukta en trasa med lacknafta. Gnid den vita fläcken med mättade duken i flera sekunder. Fortsätt till steg 4 om vita fläcken är fortfarande synliga.

• Strykjärn inställt på medium och gör det möjligt att förvärma i flera minuter. Lägg en vit handduk över toppen av vita fläckar. Gnugga uppvärmda järnet över vita handduken för flera passerar. Undersöka utvecklingen av fläcken över ett par pass. Fortsätt till steg 5 om missfärgning är kvar.

• Fyll en liten behållare med lika delar vit vinäger och olivolja. Fukta en trasa i blandningen. Gnid den vatten ringen med trasan. Gnugga med det trägolv korn tills fläckarna syns inte längre. Buff området med en ren trasa.