mynewspapers.net

Hur tar man bort Vinyl plattor asbest lim

Hur tar man bort Vinyl plattor asbest lim


Vinyl kakel är ett ekonomiskt alternativ till traditionella sten och keramiska plattor. Golvmaterial är tålig, flexibel och elegant, beroende på finish. Korrekt installation av vinyl plattor kräver klister att knyta an det till en stiftelse. Föråldrade lim innehåller ofta asbest, som nu är känd att vara allvarliga hälsorisker vid inandning. Ta bort vinyl plattor asbest lim kan åstadkommas med lämpligt lösningsmedel. Vidta försiktighetsåtgärder för att minska din exponering för asbest.

Instruktioner

• Använd en respirator och säkerhet glasögon innan du börjar projektet. Sätta på lösningsmedlet resistenta handskar för att undvika direkt kontakt med asbest, samt basiska brännskador från den adhesive remover. Grundligt ventilera området som en sista försiktighet; Placera en elektrisk fläkt i rummet att ge omsättning och öppna alla fönster i närheten.

• Koka en gryta med vatten och häll det på ett hanterbart område av asbest limmet. Låt den ligga i blöt i minst 20 minuter att mjuka upp innan man tar till lösningsmedlet. Att hålla den asbest våta är en av de mest effektiva metoderna för att kontrollera den.

• Förbereda industri-grade adhesive remover enligt instruktionerna. Häll det över avhärdat kakel limmet och låt det stå för väntetiden anges på produktens etikett.

• Lossa upplöst limmet med en långskaftad skrapa. Hålla golv ytan vått att förhindra asbestdamm bildas och för att underlätta avlägsnande. Fortsätt tills majoriteten av limmet har hävts.

• Använd en push kvast för att rensa golvet i återstoden. Vakuum någon asbestdamm, men aldrig försöka sopa den. Bortskaffa de stora självhäftande segment i soppåsar.