mynewspapers.net

Hur tar man bort Vinyl plankorVinyl planka golv är utformad för att efterlikna utseendet på trägolv utan bekostnad. De sparar också på arbete. Till skillnad från massivt trä plankor limmas vinyl plankor mot golvet med mastix eller självhäftande tejp. Om du har tur, din vinyl plankor är självhäftande, den enklaste typen av lim att lossa. Mastix kommer att ta lite mer armbåge fett att lyfta, men det finns ingen anledning att använda tunga maskiner som kan skada undergolvet.

Instruktioner

• Skjut en spackel under den smala kanten av en planka. Använda kniven för att skapa inflytande för att lyfta på plankan. Om du träffar motstånd, blåsa varmluft under läppen av planka (via en hårtork eller en värmepistol) för att mjuka upp limmet. Prova dra upp igen. För att göra processen lite enklare, skär plankorna på tvären i mindre sektioner med din mattkniv. Fortsätta lyfta (mjukgörande) och dra tills alla plankorna lyfts från golvet.

• Sopa golvet utan någon löst skräp.

• Tillämpa ett adhesive remover på limmet fastnade på golvet. Följ tillverkarens instruktioner till punkt och pricka när du använder den adhesive remover. Det finns en mängd olika självhäftande removers på marknaden. Leta efter en uttryckligen anges för användning på vinyl plattor lim.

• Lyft den adhesive remover från golvet med en gummiskrapa, spackel och/eller trasa när alla limmet är mjuk.

• Torka golvet med vatten eller självhäftande lösningsmedel rekommenderas av tillverkaren. Om lösningsmedlet är något annat än vatten, Följ med en färskvatten mopp.

• Handduk torka golvet.