mynewspapers.net

Hur tar man bort trasiga Lug nötter

Hur tar man bort trasiga Lug nötter


Lug nötter används att hålla ratten på fordonet. En trasig lug nöt kan vara en allvarlig säkerhet lämna eftersom det kan skada stabiliteten i hjulen. Detta kan orsaka dina hjul att lossna under körning, sätta alla de i fordonet i stor fara. Du bör korrekt underhåll och service din fordon lug nötter på en regelbunden basis. Ersättning lug nötter kan plockas upp från din lokala auto butik.

Instruktioner

• Engagera parkeringsbromsen att säkerställa att fordonet inte kan eventuellt flytta medan du arbetar på den.

• Ta bort navet locket på hjulet. På vissa fordon kan du helt enkelt lossa plast klippen från runt hjulet och dra bort med händerna. På andra fordon kan det vara lite svårare. Använd en flathead skruvmejsel för att försiktigt bända hub locket av hjulet.

• Leta upp lug nötter runt hjulet. Det finns normalt fyra på ett hjul. Använd en skiftnyckel för att Lossa muttrarna lug. När de har varit lossat, försiktigt bort dem med handen och sätta dem på en säker plats för återfastsättning av senare.

• Om du vill byta däck på fordonet måste du höja upp fordonet på en bil jack. För adderat stöd bör du också använda pallbockar.

• För att ersätta de trasiga lug nötterna, fäster helt enkelt nya nötter till hjulet. Se till att de är ordentligt låsta på plats genom att dra åt skiftnyckel som det kommer att gå. Tillbaka den gemensamma jordbrukspolitiken hub och arbetet har slutförts.