mynewspapers.net

Hur tar man bort stela Gas permeabla linserDagens kontaktlinser är mer specialiserade än någonsin tidigare. Optiker har ett brett spektrum av valmöjligheter när de förskriver korrigerande linser för olika synproblem. Medan vissa förhållanden anpassa sig väl till användning av mjuk, naturligt gas permeabla linser, andra kan kräva användning av hårda, eller styv linser. Till skillnad från sina ursprungliga motsvarigheter, har nyare rigid objektiv tagits fram som gör att både syre och koldioxid fritt strömma till och från ögat. Detta möjliggör bättre komfort, medan korrigera frågor som avlånga hornhinnor. Styvheten i styv kontaktlinser innebär att de vanliga teknikerna för att ta bort mjuka linser kan vara ineffektiva.

Instruktioner

• Tvätta händerna med tvål och rinnande vatten. Torka händerna på en icke-frotté handduk att förhindra lint fibrer från att släppas.

• Hålla dina ögon nivå och öppna dem brett. Tryck på det yttre hörnet av en av dina ögon med antingen en eller två fingrar i handen på samma sida. Tryck jämnt på både övre och nedre ögonlock i hörnet.

• Dra försiktigt huden i hörnen av dina ögonlock med en 45-graders vinkel. Det bästa sättet att göra detta är att låtsas du är dra huden överst i ditt öra.

• Hålla din motsatt hand i en lätt böjd position under ögat. Sänka huvudet över handen och blink hårt några gånger. Objektivet kommer att falla från ögat och in i din handflata.

• Upprepa dessa steg för motsatt ögat för att ta bort andra kontaktlinser.