mynewspapers.net

Hur tar man bort rosa mögel

Hur tar man bort rosa mögel


Rosa mögel växer i fuktiga, mörka platser och älskar värme och hög luftfuktighet. Rengöring av ytan mögel är en utgångspunkt, men rosa mögel kommer tillbaka om ventilation är inte förbättrats och/eller rengöring vanor avta. Rosa mögel kommer att bli värre och bygga upp. Om rosa mögel inte är förhindrade, svart mögel så småningom kan bilda och detta är skadligt för din hälsa samt en byggnad struktur.

Instruktioner

• Ren rosa gjuter med vit vinäger. Blanda en del vinäger och en del vatten i en sprayflaska. Spraya det drabbade området frikostigt och låt vinäger blöt i 10 till 15 minuter. Tillbaka till badrummet och torka bort mögel. Om mögel är svårt att ta bort upprepa sitter processen och låt ättika längre. Du kan behöva göra vissa skrubber för att få det hela.

• Blanda bakning pulver och vinäger att rengöra ditt badkar och dusch. Rosa gjuter drivs av kroppsliga oljor och avskum som bygger i ditt badrum. Ättika blandat med bakpulver gör en pasta bra för att skura ett bad eller toalett. Tillsätt bakpulver till ättika tills konsistensen är som en pasta. Testa ättika på en liten bit av din dusch kakel först att se till att det inte kommer att ha en negativ effekt på kakel. Skrubba hela området och skölj när den är fri från smuts och avskum.

• Hålla luftfuktigheten låg. I vissa delar av huset fukt är oundviklig och en fläkt är ett användbart verktyg för att hålla ner luftfuktigheten. Rosa mögel trivs i fuktiga miljöer och kommer tillbaka efter rengöring om rummet inte är korrekt ventilation. Öppna fönster och dörrar, placera en tillfällig fläkt i rummet efter dusch, eller aktivera luftkonditionering.

• Håll ljuset i ditt badrum att förhindra ytterligare ansamling av rosa mögel. Mögel växer mycket långsammare i väl upplysta områden och trivs i mörkret. Men denna lösning är inte permanent och verkligen inte ekologiskt lönsamt, det kommer att minska uppbyggnaden av rosa mögel.

• Utför regelbunden rengöring i ditt badrum. Hålla avskum från att bygga på fogarna mellan dusch kakel, badkar och handfat. Torka av väggarna efter att du tar en dusch för att påskynda torkningen. Lämna inte stillastående vatten att sitta väldigt länge; Detta kommer att orsaka mer tillväxt av mögel.