mynewspapers.net

Hur tar man bort Peeling klarlackDet sista steget i en typisk bil lack är att spraya ett lager klarlack eller uretan. En klarlack finish skyddar bas färg pälsen men är själv utsatt för väder och solen, och kan så småningom börja skala. Innan du kan spraya en ny klarlack, måste du ta bort gammal en, eller åtminstone de delar som peeling. Det enda sättet att göra detta är genom slipning med mycket fin våt/torr sandpapper. Se till att inte skada underliggande basen pälsen i processen.

Instruktioner

• Blanda en lösning av diskmedel och varmt vatten i en hink och skölja ner områdena peeling klarlack med en svamp. Diskmedel är inte brukar rekommenderas för rengöring en bil eftersom den löser upp vax och torkar ut ytan, men dessa egenskaper verkligen göra det ett bättre val för att tvätta bort peeling färg än fordonsindustrin tvättmedel. Du kanske kan ta bort en betydande del av peeling målgång genom att sätta press med svampen som du gnider det med cirkelrörelser. Skölj de områden du har tvättat med vanligt vatten.

• Skär ett ark med 1.000 våt/torr-slippapper i hälften, och sedan vika en av halvorna i tredjedelar och dränk den i vatten. Gnid sandpapper över peeling färg i en cirkulär rörelse, tillräckligt tryck ta bort det utan att skada ytan under.

• Lyft papperet och kontrollera dina framsteg ofta. Stoppa slipning ett område om färgen börjar visas på sandpapper. Om en liten mängd peeling finish återstår i centrum av ett område som finish har tagits bort, vik sandpapper till en mindre fyrkant och sand bara peeling finish du försöker ta bort.

• Håll sandpapper och ytan du slipa våt. Ofta doppar papperet i vatten är vanligen tillräckligt för att överföra tillräckligt med vatten till ytan för att säkerställa korrekt smörjning.

• Fjäder kanterna på området slipas genom att gnida pappret i små cirklar att platta till dem. Uppmärksamhet på detaljer i denna del av processen kommer att säkerställa att reparationen kommer att blanda med resten av ytan när du spraya på en ny klarlack.