mynewspapers.net

Hur tar man bort oljetrycket skickar enheten på en 2002 Jeep Grand Cherokee Laredo

Hur tar man bort oljetrycket skickar enheten på en 2002 Jeep Grand Cherokee Laredo


Byta olja tryck skickar enheten eller switch kan vara nödvändigt, om olja tryck ljuset är på, och du har verifierat oljenivån är korrekt i motorn. Olje tryck-Skicka enheten på din Jeep motor ansvarar för att skicka information till datorn, om trycket produceras av oljepumpen inne i motorn. Om sensorn är inte, behandlingen kan vara oberäkneligt och datorn kan slå på "Check Engine" ljus, eller konstiga avläsningar på tryckmätaren i instrumentbrädan.

Instruktioner

• Öppna motorhuven av din Jeep och hitta negativa batterikabeln, negativa batteriets terminal. Lossa klämman bulten på kabel slutet, med en skiftnyckel, och ta bort kabeln från batteriet. Ställ det åt sidan.

• Hitta oljefilter på passagerarsidan av motorn, och ser direkt bakom den. Oljetrycket skickar enheten trådar in i sidan av motorblocket och ser ut som en liten, rund sensor, med en ledningar utnyttja connector ovanpå den.

• Dra ledningar sele kontakten från toppen av sensorn, och ställ det åt sidan. Placera en skiftnyckel i hex-formade delen av den sändande enheten, och rotera den moturs. Fortsätta vrida den sändande enheten, tills den är fri från trådarna.

• Ta bort den sändande enheten från blocket och ignorera det, om du byter ut den. Om du återanvänder det, ställa in det någonstans säkert.