mynewspapers.net

Hur tar man bort oljan filtrera bostäder på en W123Mercedes Benz W123 producerades från 1977 till 1985 och hade ett rykte för pålitlighet och lång livslängd. För de många människor som fortfarande äger en W123, är några underhållsuppgifter fortfarande nödvändigt idag, som med gamla fordon. Detta inkluderar regelbundet byte av olja och oljefilter som är relativt enkel att göra.

Instruktioner

• Aktivera W123 och värma motorn till normal arbetstemperatur. Stäng av motorn. Lyfta upp fordonet på fronten med ett floor jack eller fordon ramper. Sätta på parkeringsbromsen och placera axeln står under upphängningspunkterna för domkraft punkter bakom framhjulen. Också placera en vind block bakom vart och ett av bakhjulen att förhindra att bilen rullar.

• Hitta olja avtappningspluggen placerad under fordonet och placera en tom avlopp pan under kontakten. Ta bort avtappningspluggen långsamt, dra pluggen rakt ner. Använd en 13mm uttag och hylsnyckel för att lossa pluggen. Låt oljan rinna helt från tanken in i oljetråget. Använd försiktighet eftersom oljan blir varm.

• Lyfta motorhuven av fordonet upp och ta bort filter locket genom att lossa 13mm bult ligger ovanpå locket. Lyft från filtret bostäder. Loss gummipackningen och bricka från filterkåpan. Ersätta nya packning och bricka som levereras med det nya filtret.

• Ta av oljefilter från sina bostäder. Använda ett par gummihandskar för att göra detta som filtret kommer att innehålla het olja. Ta filtret av långsamt för att bevilja olja droppa ur filtret i botten samlaren. Placera det nya filtret i huset ner rakt så sätter det korrekt. Sätt olja filter locket och dra åt 13mm bulten med en hylsnyckel. Stäng motorhuven.

• Titta under W123 se om oljan har slutat droppande i pannan. När all olja är dränerad, Montera stickproppen tillbaka på fordonet. Lägre fordonet till marken, att det från jack eller ramper. Lägga till ny olja i motorn som rekommenderas av bruksanvisningen. Kontrollera oljenivån med dopp stick. Torka minnet av och kontrollera nivån igen tills tillräckligt med olja läggs.