mynewspapers.net

Hur tar man bort olja fläckar på nubuck

Hur tar man bort olja fläckar på nubuck


Nubuck är läder från den översta gömma ett djur. Dölj har varit kratsade tills den är mjukare och smidigare än mocka. Liksom mocka, nubuck har en tupplur, bildat av den fina hår som sticker från lädret, och som ger dess mjuka konsistens. Nubuck är tuffare än mocka, och tenderar att hålla längre, men vård av nubuck är mycket lik den vård som behövs för att mocka.

Instruktioner

• Skydda din nubuck skor eller kläder med en läder protectant specialdesignad för nubuck eller mocka. Protectant kommer ge ett lager av säkerhet över den nubuck ytan, och göra det möjligt att torka bort de flesta fläckar. Tillämpa protectant igen varje halvår.

• Svara på någon olja eller fett fläcken på nubuck omedelbart. Om du vänta flera timmar, får fläcken fastställa och bli permanent.

• Blot upp olja eller fett från din nubuck tills ingen fukt finns kvar. Använd en luddfri trasa gjord av microfiber om möjligt, att inte skada de nubuck nap. Använd inte något vatten, eftersom det kan orsaka fläcken att ställa in.

• Strö fett eller olja fläcken med baby pulver. Om du inte har någon baby pulver, fungerar även riven eller marken upp bitar av krita. Babypuder eller krita bör absorbera oljan. Inte gnugga baby pulver. Täcka fläcken och låt det sitta över natten. På morgonen, skaka av babypuder eller krita. Borsta området av fläcken med en mocka borste och se om någon fläcken är kvar.

• Använd en kommersiell avfettningsmedel för att försöka ta bort alla återstående fläcken. När du är klar, borsta den nubuck nap för att ta upp det igen.

• Använd en slipande block utformad för att ta bort fläckar från mocka och nubuck, såsom mocka Block eller rengöring tuggummi. Gnugga dem direkt på fläcken som om du försöker radera blyertsmarkeringarna med ett suddgummi. När du tar bort fläcken, kan du finna att området där fläcken var, nu är renare och ljusare i färgen än resten av skon eller plagg. Om så är fallet, fortsätta städa hela skon eller plagg med slipande rengöringsmedel tills färgen är enhetlig i hela. När du är klar, borsta tupplur av nubuck med mocka pensel.

• Om du fortfarande inte har kunnat ta bort olja eller fett fläcken från din nubuck skor kläder, ta betsad artikeln till en professionell renare att se om det är något de kan göra.