mynewspapers.net

Hur tar man bort olja fläckar från min träbord

Hur tar man bort olja fläckar från min träbord


Trä är ett poröst material som absorberar fläckar lätt. När en oljig substans kommer i kontakt med din träbord, fläckar fett ytan innan det suger i trä. För att effektivt ta bort en oljefläck från ditt bord av trä, måste du ta bort fettet från under ytan också. Olja kvar i trä orsakar missfärgning och, beroende på källan av fläcken, kan lämna en obehaglig lukt, alltför.

Instruktioner

• Njut av överflödig olja på din träbord med hushållspapper. Som handdukar absorberar oljan, kasta bort dem och ersätta dem med en ren. Fortsätta att veken upp lika mycket olja som du kan med pappershanddukar.

• Häll babypuder över oljan plats på bordet. Lämna babypuder för att absorbera olja rester från trä. Efter 30 minuter, torka pulvret från ytan av tabellen.

• Lägg en ren trasa över platsen för oljefläck på ditt bord. Värm ett järn till låg värme inställning och sedan gnugga den fram och tillbaka över duken. Detta hjälper till att dra ut en del olja fläcken som trä absorberas.

• Blanda lika delar av fuller's jorden och kemtvätt vätska, som båda finns på maskinvara eller DIY butiker, att skapa en tjock pasta. Sprida pastan över eventuella återstående envis oljefläck på ditt bord av trä. Låt pastan torka helt. Eftersom det torkar, kommer oljan dras ut ur trä och i pasta.

• Ta bort torkad pasta från ditt bord med en spatel. Fukta en trasa med vatten och torka upp pasta rester. Torka bordet med en annan ren trasa.