mynewspapers.net

Hur tar man bort märken på en glaskeramikhäll

Hur tar man bort märken på en glaskeramikhäll


Från lätta fläckar till sot-fyllda markerar se keramisk spishäll en massa damm och smuts samt Baka ihop-på skräp. Hällar består av en värmebeständig glas beläggning som skyddar den kaminen upphettning elementara och andra elektriska komponenter. Som hällar som innehåller exponerade brännare, keramisk spishäll behöver regelbunden rengöring men vård måste man inte skada keramiska ytan. När du tar bort märken, måste du använda ett rengöringsmedel eller kommersiella rengöringsmedel som är säkert för keramiska material men tar ändå bort skräp.

Instruktioner

Ta bort lättare märken

• Ta bort alla kastruller och stekpannor från keramikhäll genom att lyfta dem från spisen istället för att dra dem över glaset. Att dra kastruller överst glas kommer att repa på glas yta.

• Tillämpa 1 tsk en renare utformad för hällspis till märket du vill ta bort, eller gäller 1 msk vit vinäger för en mjuk, icke-slipande handduk eller svamp, om en renare utformad för keramiska spisar är inte tillgänglig.

• Skrubba märket raskt med en mjuk, icke-slipande handduk eller svamp, om du använder en renare eller skrubba märket raskt med vinäger-blöt handduk eller svamp.

• Torka keramikhäll ren med en mjuk, torr icke-slipande handduk eller svamp.

Ta bort kraftigt smutsad märken

• Skrapa kraftigt smutsad Markera försiktigt med en skrapa för keramikhäll eller 3 msk vit vinäger för mjuka, icke-slipande handduk eller svamp.

• Placera vinäger-indränkt handduken eller svamp på kraftigt smutsad märket och låt det sitta i 10 minuter, om en skrapa för keramikhäll inte är tillgänglig. Skrubba märket raskt med vinäger-blöt handduk eller svamp och sedan hoppa till steg 4.

• Tillämpa 1 tsk en renare utformade för keramikhäll i området där det var, om en skrapa användes för att ta bort märket. Skrubba området raskt med en mjuk, icke-slipande handduk eller svamp för att rensa bort eventuellt kvarvarande skräp.

• Torka keramikhäll ren med en mjuk, torr icke-slipande handduk eller svamp.