mynewspapers.net

Hur tar man bort limmet på porslin kakel för återanvändning

Hur tar man bort limmet på porslin kakel för återanvändning


Kakel bärgning jobb är ett populärt sätt att återanvända gammalt material. Som grön byggnad blir vanligare, flera gamla brickor är att räddas från golv, väggar och bänkskivor och att installeras om i nya applikationer. Porslin plattor är extremt tät och slitstark material, vilket gör dem lättare att bärgning än några andra plattor. Metoden för att ta bort limmet kommer att bero på vilken typ av lim användes.

Instruktioner

• Använd ett 6-tums rakblad för att skrapa bort huvuddelen av limmet. Detta tar inte bort alla limmet, men det kan få upp tillräckligt för att göra det lösningsmedlet arbete lättare.

• Använd en skum pensel att sprida en pasta adhesive remover, hittade på de flesta järnaffärer, på den gamla mastix. Det möjligt att tränga in och mjukar upp mastix. Tiden varierar beroende på remover används och ålder och mängden mastix. Testa limmet ofta genom att skrapa med rakblad att se hur lätt det är att komma upp.

• Skrapa bort avhärdat limmet med rakbladet efter flytta görs genomträngande. Använd en svamp för att rensa upp resterande limmet och förbereda kakel för återanvändning. Tillåta kakel att torka ordentligt före installation.

• Använd ett 6-tums rakblad för att skrapa bort huvuddelen av limmet från kakel.

• Slipa bort ytterligare limmet från kakel med en vinkelslip. Kontinuerligt flytta kvarnen kakel. Hålla kvarnen på ett ställe kan etch eller skada kakel. Mala det gamla limmet ner till en jämn yta, eller tills kakel syns igenom. Kakel bör vara nivå och platt för ominstallation.

• Använd en svamp för att torka plattan och ta bort självhäftande damm och skräp. Tillåta kakel att torka ordentligt före installation.