mynewspapers.net

Hur tar man bort instrumentbrädan på en Chevy Express

Hur tar man bort instrumentbrädan på en Chevy Express


Att ta bort instrumentpanelen på en Chevy Express van är en ganska enkel process eftersom det innebär mestadels fjäderklämmorna på framsidan och 1/2-tums skruvar på baksidan av instrumentbrädan. Fjäderklämmorna är fästen som knäppa av och på helt enkelt. Även så, är ta bort ett streck ett tidskrävande projekt. Innan du börjar, se till att du har tillräckligt med ljus inne i fordonet att slutföra aktiviteten.

Instruktioner

• Ta bort den negativa Polen från batteriet med en hylsnyckel att undvika en oavsiktlig kortslutning.

• Unsnap panelen trim under rattstången. Denna lilla bit av plast hålls med fjäderklämmorna. Knäppte på panelen från runt på kombiinstrumentet, genom att första flytta växelväljaren till första växeln sedan vrida panelen moturs och lyfta den över rattstången.

• Dra bort panelen trim runt klimat Kontrollpanelen. Ta bort de tre skruvarna från stereo med en 9/32-tums hex huvud skruvmejsel. Dra ut stereon från centrum av Kontrollpanelen klimat och koppla tråd sele och antennkabeln från baksidan.

• Ta bort alla rattar och reglage från klimatpanel nedanför stereo. Dra ut hela klimat kontroll och koppla ur kabeln ansluten till brun klippet på baksidan av enheten. Skruva loss de tre Phillips huvud skruvarna på toppen av instrumentet klustret sedan dra ut. Koppla loss kabeln hastighetsmätare, farthållare ledningar, dimljus, strålkastare och dash ljus kablage från baksidan av instrumentet klustret.

• Unsnap kick panelerna längst ned på instrumentpanelen. Ta bort de två bultarna på botten av förvaringsfack under Kontrollpanelen klimat med en 1/2-tums hylsnyckel. Med dörren öppen, lokalisera de två 1/2-tums bultarna på sidan av förarens sida dash och ytterligare två på passagerarsidan. Ta bort alla fyra bultar.

• Ta bort de tre bultarna överst på instrumentpanelen, nedanför vindrutan. Ta bort de två bultarna ovanpå rattstången och vicka hela dash gratis. Dra streck från brandväggen och se bakom det att se till att alla elektriska anslutningar har kopplats. Har en assistent hjälp du lyfter den dashboard församlingen ut ur fordonet.