mynewspapers.net

Hur tar man bort insektsmedel & bekämpningsmedel på frukter & grönsaker

Hur tar man bort insektsmedel & bekämpningsmedel på frukter & grönsaker


Moderna jordbruksmetoder inkluderar användning av bekämpningsmedel och insektsmedel att stöta bort eller döda gröda förstör insekter. Även om kemikalierna som är bra för frukt, kvar kemikalier på produkterna när det säljs till konsumenterna. Även om människor rekommenderas att alltid tvätta frukter och grönsaker i vatten innan konsumera dem, bort enbart vatten inte vanligtvis alla spår av bekämpningsmedlet. Det finns flera åtgärder som konsumenterna kan ta, men som tar bort så mycket av insektsmedel och bekämpningsmedel som möjligt från sina produkter.

Instruktioner

• Skal av alla yttre bladen av lummiga frukter och grönsaker som sallad och kål, med hjälp av fingrarna. Alla andra frukter och grönsaker bör skäras med en grönsak skalaren eller kniv för att ta bort huden. Enligt US National Library of Medicine är ett säkert sätt att undvika bekämpningsmedel och insektsmedel konsumtion att ta bort de yttre beläggningarna från produkter.

• Fyll en diskho eller stor skål med varmt vatten. Häll i 1/2 kopp salt och 1/2 kopp ättika. Blanda lösningen väl med en sked tills saltet börjar lösas upp.

• Montera de frukter och grönsaker i skål och diskbänk och tvätta utsidorna av dem ordentligt med händerna. Du kan också använda en grönsak tvättborste för att tvätta utsidan av producerar också.

• Skölj frukt och grönsaker i rent kranvatten och torka dem med en handduk.