mynewspapers.net

Hur tar man bort honung utan en utdragare

Hur tar man bort honung utan en utdragare


Biodlare som använder en top bar metod biodling eller bee removers som skär kammar av väggar eller tak kommer ofta sluta med oregelbundet formad kammar som inte passar i en standard honung extractor. Hobby biodlare, kanske även om de använder standardstackarna och har rektangulär kammar, inte råd med en avdragare. För dessa människor, kommer metoden krossa och stam extrahera honung från kammen nästan samt en honung extractor.

Instruktioner

• Förbereda Sila hinken. Borra flera 1/2 in. hål i botten av en fem gallon hink. Våt färg sil med vatten och den torr. Linje hinken med hålen med en sil. Om du behöver, kan du bifoga sil till kanten av hinken med bulldog klipp eller kläder stift. Boet hinken med hål och sil inuti en annan fem gallon hink.

• Ställ ner tidningar eller ark av kartong under den grunt pan och sila skopan. Sätta på förklädet. Krossning honung kan vara klibbig arbete.

• Linje den grunt pan med silicon styckning mattan för att göra det lättare att ta honung senare. Om du inte har en skärande matta, kan du hantera utan den. Lägg kammen i grunt pan. Med hjälp av en potatis POTATISSTÖT, krossa kammen för att frigöra alla honung. Om du ser några celler med pollen i dem, ta bort dem med en kniv. Inte krossa dem i honung. Om du ser någon döda bin, plocka ut dem med en pincett eller tång. Krossa tills alla celler är brutet öppet och vaxet är slog sönder i små bitar.

• Överföra alla honung och krossade honung kam till SIL. Använda gummi spatel för att få honung av bladet kisel och grunt pan. Honungen kommer att köras genom sil, genom hålen i den övre hinken, och samlar i botten hinken. Sätta på locket på översta hinken att hålla insekter. Ställ i sil hinkar i solen eller lämna dem i ett varmt rum. Idealisk temperatur är ca 37.8 grader Celsius. Det kommer att ta någonstans från flera timmar till flera dagar för den honung att flöda genom. Hur länge beror på temperaturen, råhet av din SIL och konsekvens av honung.

• Flaska ansträngda honung i burkar för lagring eller försäljning.