mynewspapers.net

Hur tar man bort hår med gurkmeja pasta

Hur tar man bort hår med gurkmeja pasta


Gurkmeja är en senap färgade krydda som har sitt ursprung i Asien. Många användare tror på den kryddan medicinska och försköna kapacitet. En av de många användningsområdena för gurkmeja, särskilt i Indien, är för hårborttagning. Medan en gurkmeja pasta hjälper att ta bort oönskat hår, det inte helt hämma hårväxt. Gurkmeja måste användas för flera månader, om inte ett helt år, innan användaren kommer att märka en betydande nedgång i hårväxt eller hår axeln tjocklek.

Instruktioner

• Lägga till 1/2 kopp gurkmeja pulver i en skål. Köp inte matlagning gurkmeja, eftersom detta kommer att lämna din hud med en orange nyans. Den orange nyansen kommer att pågå cirka fem dagar. Regelbundna gurkmeja pulver kommer dock fortfarande lämna din hud med en svag, gul nyans.

• Lägga till mjölken direkt på gurkmeja pulver. Tillsätt mjölk 1 msk i taget, under omrörning medan du arbetar. När innehållet i skålen likna en pasta, sluta lägga mjölk.

• Applicera pastan till oönskade hår. Låt pastan torka helt.

• Ta bort torr pasta genom att gnugga med en torr tvättlapp. Använda en cirkelrörelse med medellång och bestämt tryck. Fortsätt tills alla av pasta har tagits bort.

• Tvätta bort eventuella kvarvarande pasta med kallt vatten och pat torrt med en handduk. Upprepa processen nästa gång du behöver ta bort oönskat hår.