mynewspapers.net

Hur tar man bort gamla tak kakel lim

Hur tar man bort gamla tak kakel lim


Måla ett lager lim på ett tak och trycka på brickor på plats skapar starka band mellan kakel och substrat. Att ta bort kakel allmänt består av nyfikna dem i taket, lämnar bakom limrester. För att tillämpa nya brickor eller måla taket, är strippning gamla limmet nödvändigt. Om inte ordentligt fråntagen, ny färg eller kakel följer inte korrekt och beläggning fel kommer att uppstå.

Instruktioner

• Ta bort möbler och alla andra objekt från rummet.

• Låg damm lakan över golv och möbler som inte var lös. Använd maskeringstejp för att hänga tunna, plast ark på väggarna, början på kanten av taket.

• Öppna fönster och dörrar. Ställ in stora fläktar för ventilation. Bära en lösningsmedel-godkänd andningsapparat, visir, lösningsmedel-godkänd overall och handskar. Tejpa handlederna overaller att förhindra lösningsmedel droppar på huden.

• Måla ett lager lim lösningsmedel på taket med en pensel eller paint roller. Självhäftande lösningsmedel är projektspecifika, vilket innebär att etiketten kommer att tydligt ange vilken typ av lim lösningsmedel kommer att bryta ner. Självhäftande lösningsmedel finns också i aerosolform, vilket möjliggör enklare ansökan.

• Tillåt lösningsmedlet kvar på taket enligt tillverkarens rekommendationer, allmänt 15 till 60 minuter.

• Skrapa avhärdat limmet i taket med en långskaftad skrapa tills inget lim kvar i taket. Mjukt lim har en rinnande pastan konsistens.

• Torka taket med en soapy fuktig trasa för att ta bort lösningsmedel rester. Omedelbart följa genom att torka tre till fyra gånger med en vanlig vatten fuktad trasa. Rester självhäftande lösningar finns också tillgängliga och kan inte kräva att tvätta taket.