mynewspapers.net

Hur tar man bort en vindruta

Hur tar man bort en vindruta


Vindrutan i bilen kräver rätt vård och underhåll så att den hålls i gott skick. Om din vindruta blir skadad eller repad, reparera eller ersätta den. Borttagning av vindrutan kan vara knepigt. Men med rätt omsorg och förberedelse, processen kan utföras i ditt garage. Om du letar efter en vindruta replacement, plocka upp en skärm på en Biltema.

Instruktioner

• Ta bort sidan backspeglar genom att skruva loss skruvarna säkerhet. Skjut spegel hölje och spegel av fordonet. Ta bort vindrutetorkarna, använda skruvmejsel för att lyfta dem från deras fäste. Detta ger dig större tillgång på vindrutan när du tar bort det och se till att du inte bryta eller knäppa sidan speglar.

• Täck värme ventilerna med tejp eller en trasa för att förhindra att eventuellt skräp kommer in i ventilationsöppningar.

• Skär gummitätningen från runt kanterna på vindrutan med en vass kniv. Se till att alla gummi tas bort från runt glaset.

• Tryck försiktigt ut vindrutan från insidan. Se till att du skärmen inte tappade eller trasiga samtidigt tas bort. Har någon hjälpa dig hålla på skärmen när du trycker den.

• Flytta vindrutan till en säker plats när det inte kan brytas. Ren alla skräp runt strecket och ventilerna så ingen blir inuti fordonets mekanismer.