mynewspapers.net

Hur tar man bort en Jeep Wrangler avgasgrenrör

Hur tar man bort en Jeep Wrangler avgasgrenrör


Jeep Wrangler första gången 1987 som ersättning för CJ modellen jeepar utvecklades i början av andra världskriget. Wrangler är sport utility fordon (SUV) tillgängliga i två - eller fyra-hjulsdrivna. Wrangler erbjuds också med en mjuk kapell eller en avtagbar hardtop. Den Wrangler lager avgaser rubriker kanske måste tas bort för reparation, utbyte eller att installera eftermarknaden tubulär headers.

Instruktioner

• Kör fordonet på en uppsättning automotive ramper och chock bakhjulen. Låt motorn och avgassystemet svalna innan det blir under fordonet.

• Krypa under fordonet och hitta avgassystem grenrör bultad till varje sida av motorblocket. Anteckna platsen för avgasröret anslutningarna på varje grenröret. Spraya penetrerande vätska på övre evakuera behålla bultar som tråd i undersidan av avgaser grenrör och låt det ligga i blöt i flera minuter. Lossa och ta bort bultarna med en socket och ratchet skiftnyckel och Ställ dem åt sidan.

• Öppna motorhuven och lossa bilbatteriet kabelklämman med en skiftnyckel. Lyft kabeln rakt ut av terminalen och skjuta det åt sidan. Leta upp syre sensor kabelnätet på den övre sidan av förarens sida avgasgrenrör. Tryck på fliken release på kontakten och dra det rakt ut ur syresensorn och ställ det åt sidan.

• Lokalisera behållande bultarna på insidan av varje av svart plast framskärm signalljusen. Ta bort bultarna med ett uttag och ratchet och dra varje flare från framskärm att skapa mer arbetsrum för att nå avgasgrenrör behålla bultar.

• Etikett tändstiftet ledningar med maskeringstejp att visa vilken cylinder de tillhör. Förstå varje plug tråd från basen av tändstift och dra rakt upp för att ta bort dem för att komma åt avgas grenrör.

• Skruva loss behållande bultarna från värmeskölden på förarens sida avgasgrenrör med ett uttag och ratchet. Ta bort avskärmning från motorrummet och ställ det åt sidan.

• Ta bort behållande bultarna från övre och nedre montering flänsarna på förarens sida avgasgrenrör med uttag och ratchet. Noggrant fungera samlingsröret motorrummet. Upprepa detta för passagerarens sida grenröret.