mynewspapers.net

Hur tar man bort en generator på en Range Rover

Hur tar man bort en generator på en Range Rover


Generatorn på en Range Rover är monterad med endast två bultar, vilket gör det lätt att ta bort och installera. Men hur serpentine eller kilremmar (används för att driva generatorn och andra motor tillbehör) är bort och installerat skiljer sig beroende på den specifika modellen.

Instruktioner

• Park din Range Rover på en säker plats, öppna motorhuven och koppla från svart, negativa batterikabeln.

• Lokalisera drivrem spännaren remskiva (denna remskiva inte kör något tillbehör på motorn men ger spänning till Kuta). Om blocket har en infälld fyrkant i mitten, använda en 1/2-tums enhet-brytare bar att pivotera remskivan mot centrum av motorn och sedan skjut drivremmen från under remskivan. Noggrant ut spännaren remskivan. På andra modeller, kommer spännaren remskivan med att justera och pivot bultar. Använd en skiftnyckel eller spärrfunktion och uttaget att lossa bultarna och släppa remspänningen. Andra spännaren remskivor är utrustade med en tredje bult att förhindra justera bulten från glidande och släppa remspänningen. Lossa denna bult vid behov. På andra bilmodeller utan en spännaren remskiva är det nödvändigt att lossa generator montering och justering av bultar för att frigöra remspänningen med hjälp av en skiftnyckel eller spärrfunktion och uttaget.

• Skjut drivremmen bort remskivan generatorn, men lämna bältet ordentligt monterad på resten av tillbehör blocken på motorn.

• Ta bort två generator montering bultarna med en skiftnyckel eller spärrfunktion och uttag. Flytta generatorn från motorn precis tillräckligt för att koppla ur generatorn anslutningskontakt och kabel och sedan lyfta generatorn av motorn.

• Inrätta den nya generatorn. Koppla generator elektrisk kontakt och installera den elektrisk tråden. Installera två bultarna och vridmoment dem till 18 fot-lbs., med en momentnyckel (se Tips för mer information).

• Skjut drivremmen över generatorn remskivan. Beroende på remspänningen systemet på din bil, antingen: (1) bild bältet över tomgångsskivan efter pivotering remskivan med breaker bar, släpp sedan noggrant spännaren; eller (2) justera remskivan låsning och justera bultar; eller (3) push generatorn från motorn använder en bända bar att tillhandahålla den nödvändiga spänningen att drivremmen och dra åt generatorn-bultarna. Dubbelkolla för att se till att bältet sitter ordentligt över remskivor revbenen.

• Anslut svart, negativa batterikabeln.