mynewspapers.net

Hur tar man bort en Gelcoat på en båt

Hur tar man bort en Gelcoat på en båt


Gelcoaten är en pigmenterad polyesterharts som normalt används som finish och försegla pälsen på glasfiber båtar. Som det åldrar, kan gelcoat spricka, skala, blister, krita och blekna. Gelcoaten liknar harts används i laminat lager av glasfiber båtar. Det är endast nödvändigt att ta bort gelcoat som är skadad innan du vidrör upp gelcoaten.

Instruktioner

• Mark skadad eller vittrad områden av gelcoat yta. Använda en magi markör för att avgränsa prickar eller områden som du måste ta bort.

• Slipa ytan. För missfärgning och kritning, kan slipning vara allt som krävs. Använda 36-slippapper för att ta bort endast gelcoaten som är skadad. Det är vanligtvis inte nödvändigt att gå helt ner till laminat lagret. Använd alltid ansiktet respirator när du tar bort gelcoaten för att skydda mot giftiga gelcoaten damm.

• Slipa bort gelcoaten. Använda en kvarn med 24 eller 36 grus mjuk pad bakningen. Mala ställen som är skadade, som blåsor. Igen, är det endast nödvändigt att ta bort gelcoaten som vittrat eller skadad. Gelcoaten kådan liknar harts används i laminat lagret och faktiskt lägger till styrka i hela strukturen.

• Sandblästra gelcoaten. Detta är vanligtvis krävs för större jobb där du behöver ta bort hela ytan. Sandblästra ytor, utan för att skada det laminat lagret.

• Tvätta de slipade ytorna med tvättmedel, spola med färskvatten och låt torka ordentligt innan du fortsätter att refinish ytan.