mynewspapers.net

Hur tar man bort en Bendix startmotor

Hur tar man bort en Bendix startmotor


Bendix-stil startmotorn har använts effektivt i fordon sedan dess uppfinning. De flesta bilar använder idag Bendix driva startmotorn för dess robusthet och tillförlitlighet. Förrätter arbete under enorma laster, behöva snurra motorn över tillräckligt snabba för gnistan att antända förbränningsrummet. Med ålder och konstant användning, kan startmotorn försvagas på grund av invändiga mekaniska skador av redskap, eller bära på armaturen. Förfarandet för att ta bort startmotorn kan vara relativt enkelt om fordonsägaren uppmärksammar några steg och samlar de nödvändiga handverktyg.

Instruktioner

• Placera fordonet i park eller neutralt med nödbroms. Ta upp huven och Använd en kombination skiftnyckel för att ta bort negativa terminal batterikabeln.

• Använd uttaget golvet för att höja fordonet tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den främre delen av ramen nära varje hjul. Placera två mer pallbockar under den bakre delen av fordonet under ramarna nära varje hjul. Fyra uttag kommer att ge extra stabilitet och tillhandahålla mer avslut än två på framsidan.

• Skjut under fordonet och placera en butik ljus som tänds på undersidan av motorn. Se din bruksanvisning för exakt lokalisering av din startmotor. De flesta förrätter är belägna på baksidan av motorn, bredvid klockan bostäder, eller där överföringen möter motorblocket. Ta bort stänk sköld eller tvärbalk ram bultar som ger dig tillgång till startmotorn. Använd ordet jack för att stödja en tung tvärbalk när du lossa den.

• Hålla butiken ljus nära startmotorn när du har det i sikte. Studera parning ytan där starter bostäder möter motorblocket, eller sätta en klocka på bostäder stödplåten. Om du ser någon lucka i parning ytan, innebär det att startmotorn har shims (distanser) mellan parning ytan. Ha detta i åtanke när lossa startmotorn--de kan falla.

• Använd en liten 1/4-tums uttag att ta bort startmotorn trådarna på baksidan av nödsänkningssolenoiden (om de har nötter på terminalerna). Vissa solenoider har pull-off spade kontakter. Den största tråden blir batteri tråd. Kom ihåg den exakta platsen för varje tråd och vad terminal det passar på.

• Använd rätt storlek uttaget att lossa och ta bort startmotorn montering bultar. De flesta förrätter har två bultar, men vissa modeller har tre. Den tredje bulten kan vara dolda och kräver en honkontakt i slutet av en lång förlängning. Först ta bort den bulten. Håll ordning på bultarna och komma ihåg vilken plats de kom ifrån. Dra startmotorn fri från sitt fäste. Du kan behöva vrida och vända startmotorn för att tråden det ner genom underredet.

• Räkna shims om någon har sjunkit under starter borttagning. De komma brukar i jämna nummer. Till exempel, om du har sex shims för en tre-bult starter mount, innebär att två shims passar tillbaka på en montering bult när du installera om den.