mynewspapers.net

Hur tar man bort Curry fläckar

Hur tar man bort Curry fläckar


Massor av folk har upptäckt hur läckra curry kan vara, men inte så många vet vad göra för att när curry fläckar visas på sina kläder. Snabb behandling ger dig den bästa chansen att ta bort curry fläckar från kläder om du har spillt en sked av din läckra middag.

Instruktioner

Lyfta Curry fläckar av tvättbara tyger

• Blanda en lösning av väteperoxid och vatten för färg-fast objekt av kläder som inte kan vara blekt. Om din väteperoxid är 20 procent volym (som är standard styrka), måste du kombinera två i en ungefärliga förhållandet 1 del väteperoxid till 9 delar vatten, eller en 10 procent andel av väteperoxid.

• Blöt objektet i Väteperoxidlösning, låta den sitta i minst ett par timmar.

• Skölj artikeln kläder noga i varmt, rent vatten och sedan tvätta som vanligt. Se till att du följer alla vård riktningar på skivbolaget kläder till punkt och pricka.

• Använd ett biologiskt nedbrytbart tvätt pulver som innehåller blekmedel, om objektet är bleachable. Helt enkelt tvätta objektet i blekmedel tvättmedlet i tvättmaskinen så snart som möjligt efter du har målat den.

Få Curry fläckar av icke-Washables

• Ta 1 msk borax. Rör ner det i ungefär en halv-liters ljummet vatten (ungefär 1 pint). Se till att mäta noga, som borax är ett kraftfullt rengöringsmedel som kan lämna ett märke av en egen om du försvaga inte det ordentligt.

• Använd en svamp för att tillämpa borax lösningen på fläcken. Detta kan användas på icke-tvättbara objekt av kläder samt din matta, om du har spillt några av dina avhämtning curry på golvet.

• Försök inte att få fläcken för blött. Låt det torka och upprepa denna process som behövs tills fläcken lyfter ut. Om fläcken fortfarande är på din matta, överväga att ringa en professionell matta renare att komma till ditt hem och behandla fläcken med industri-grade städutrustning.