mynewspapers.net

Hur tar man bort bollen punkt bläck från papper

Hur tar man bort bollen punkt bläck från papper


Ta bort kulspetspennor bläck från papper samtidigt som orsakar så lite skada som möjligt på papperet själv. Kulspetspennor bläck är varierande och kan ha mycket olika kemiska sammansättningar, beroende på tillverkare och typ av penna. De flesta kulspetspennor bläck att svara på första borttagning ansträngningar, medan andra kan kräva alternativa metoder eller flera behandlingar. Försiktigt bort bort kulspetspennor bläck från papper att lämna bakom en blank yta som är fortfarande intakt och helt återanvändbara.

Instruktioner

• Placera kulspetspenna färgfläckade papper på en ren och torr plan yta ovanpå två staplade ark hushållspapper.

• Försök att radera kulspetspennor bläck från papperet med ett suddgummi från ett raderbart bläckpenna. Vissa kulspetspennor bläck radera enkelt rätt av papperet.

• Öppna isopropylalkohol och Häll långsamt lösningsmedlet i dess egna lock tills locket är ungefär halvfullt.

• Doppa i slutet av en bomullspinne i isopropylalkohol och tryck försiktigt blöt spetsen till kulspetspennor bläck på papper. Snurra bomullstuss till en ny plats eller använda en ny alkohol-doppad slut varje gång bomull slutet blir mörkt med bläck.

• Täcker det behandlade området med två mer hushållspapper och placera en tung bok ovanpå. Låt pappret torka i minst 30 minuter innan du tar bort den för att undersöka resultaten.

• Dra sig tillbaka de områden där kulspetspenna bläcket är fortfarande synliga med ytterligare isopropylalkohol indränkt bomullspinnar om den första behandlingen inte har helt ren papperet.

• Spraya oparfymerad aerosol hårspray direkt på det återstående kulspetspennor bläcket om flera försök med isopropylalkohol inte har varit framgångsrika. Försiktigt blot sprejade områdena med en hopvikt hushållspapper mellan sprayer.

• Smörgås tidningen mitt i fyra nya pappershanddukar och tryck ned den med tunga boken i ytterligare 30 minuter att torka.