mynewspapers.net

Hur tar man bort apelsinskal från fordonsindustrin färg

Hur tar man bort apelsinskal från fordonsindustrin färg


Apelsinskal är förekomsten av små knölar i ytan av bilens färg. I de flesta fall märks det bara när man tittar in i reflektion av bilen när det städas. Överraskande, är apelsinskal en bra sak att ha på ditt fordon. Det hjälper till att minimera skadorna av repor och hudar minuten ytskador som kan ses i en spegel slät finish. Om du kör en anpassad bil eller lastbil, dock kanske du vill ta bort det apelsinskal och ge fordonets färg några allvarliga djup att wow bil Visa domarna.

Instruktioner

• Spraya den målade ytan av fordonet med panelen vatten en i taget. Om du blöt hela fordonet på en gång, kommer att det torka innan du får en chans att slipa ner apelsinskal.

• Linda 1500-slippapper runt Slipkloss och fortsätt att slipa den målade ytan av fordonet. Se till att hålla panelen fuktiga av ibland besprutning panelen med vatten. För att kontrollera dina framsteg, torka panelen med en torr trasa. Om du inte längre se små punkter av glans på ytan, gå vidare till 2000-slippapper. Helst tar du bort alla dessa glansiga punkter, lämnar efter sig ett enhetligt tråkig finish.

• Linda 2000-slippapper runt Slipkloss, våta ytan slipas med vatten och sedan slipa ytan. Till skillnad från med 1500-grus finns det inget sätt att berätta när du är klar. Lyckligtvis, automotive klarlack är extremt tjock jämfört slipning funktionerna i 2000-slippapper. Det skulle ta timmar av slipning att bryta igenom till färg pälsen på en platta. Målet med 2000-slippapper är att ta bort repor vänster, 1500-slippapper, så använd ditt bästa omdöme för hur mycket slipning bör göras.

• Torka ytan som har varit slipas med trasan, och sedan fortsätta på detta sätt tills hela fordonet har varit slipas. Undvik att ta bort apelsinskal från lägre rocker paneler, men eftersom detta kunde leda till svår färg chips orsakas av stenar som kastas från vägen när du kör.

• Tillämpas polering sammansatta till skum pad av orbital bufferten. Hela plattan bör vara något fuktig med förening för att polera ytan korrekt. Tryck på skum pad mot den slipade ytan av fordonet, som buffert hastigheten till dess medlet-spänna, och fortsätt sedan att polera ytan av fordonet, flyttar bufferten kontinuerligt över ytan tills färgen har en djup, avspegla-liknande finish. Du kommer att behöva kontinuerligt tillämpa mer polering sammansatta till ytan när du arbetar för att förhindra skum pad torkar ut.