mynewspapers.net

Hur tar jag bort torkade varmt lim från tyg?

Hur tar jag bort torkade varmt lim från tyg?


Varmlimma är ett starkt lim som rymmer en mängd olika material tillsammans. Eftersom du tillämpa den med en uppvärmd limpistol, limmet är mycket mjuk och kan rinna, men varmt lim torkar snabbare än andra typer av lim. Om du av misstag få varmt lim på tyg, men är det inte en katastrof. Varmlimma ser svårt att ta bort, kan du separera den från tyget säkert utan att förstöra väven.

Instruktioner

• Använd pincett att greppa den varmt lim och dra försiktigt av tyget. Torkade varmt lim kommer att dra av mjuka tyger, men tvinga inte limmet om det inte skala bort lätt. Tyger som kan motstå peeling innehåller ull, fleece, säckväv och frotté.

• Placera tyget i frysen. Om du inte får plats i tyget i frysen, Fyll en plastpåse med is kuber och Lägg den direkt på den torkade Varmlimma. Kylan gör limmet sprött.

• Skrapa kylda limmet bort tyget med en smörkniv. Arbeta snabbt så att limmet inte Tina. Om den varmt lim inte lossnar tyget helt, kan du ta bort det med ett varmt strykjärn.

• Lägg tyget på en strykbräda. Täck limmet på tyget med en brun papperspåse.

• Tryck på ett varmt strykjärn på den bruna papperspåsen i 20 sekunder. Använd inte inställningen ånga på järnet.

• Ta bort järn och lyft papperskasse från tyget. Några av lim rester kvar på påsen. Flytta papperskasse så en ren del täcker återstående limmet och järn påsen igen. Upprepa tills alla limmet har överförts till papperskasse.