mynewspapers.net

Hur tar jag bort självhäftande frimärken från kuvert?Självhäftande frimärken görs med ett speciellt lim som inte kräver fuktning eller dämpning innan den placeras på ett kuvert. För att ta bort ett självhäftande frimärke utan att skada det tar några steg, men det går att dra från ett kuvert med lite tålamod. Utvecklade i 1989, självhäftande frimärken är tillverkade med ett vattenlösligt lim och belagda så att stämpeln inte förstörs fullständigt av vatten.

Trimning

Innan du bestämmer dig att ta bort ett självhäftande frimärke från ett kuvert, ta ett par sax och trimma runt stämpeln. Lämna en 1/2-tums ram runt stämpeln. Detta ger dig tillräckligt papper runt stämpeln att hålla på att när separera stämpel. Inte lämnar tillräckligt gränsen gör det svårt om inte omöjligt att ta bort stämpeln.

Med ett lösningsmedel

Bestine är ett lösningsmedel som hjälper bort själv lim. Limmet bakom självhäftande stämpeln kräver en stark lösning att avgränsa den från kuvertet. Bestine är svårt att hitta och ersätta nagellack remover kommer att göra susen. Lätt gnugga Bestine eller nagellack remover på baksidan av papperet med stämpel. Papperet blir genomskinlig som lösningen suger genom båda kuvertet till stämpeln. Sakta börja separera stämpeln från kuvertet. Om stämpeln inte kommer att skilja lägga till mer Bestine eller nagellack remover tills det kuvert papperet är helt blöt.

Blötläggning eller ånga

Lägg en droppe av tvål efter putsning papperet runt stämpel, i en liten skål fylld med vatten. Placera stämpeln i skålen och Blötlägg i 15 till 20 minuter. Prova att ta bort stämpeln av blötläggning efter försök ångande. Beroende på den självhäftande lim, kan ångande fungera bättre än blötläggning. Dyblöt metoden är bättre för som inte är self självhäftande frimärken. Efter blötläggning, kommer några frimärken naturligtvis skilja från papperet. Om inte fullständigt åtskilda, placera stämpeln i skål med kallt vatten och sakta separat papper med pincett.

Torkning

När din stämpel är bort från kuvertet antingen genom att använda nagellack remover eller genom blötläggning, låt det helt torr. Att placera stämpeln på papper när det har tagits bort kommer att orsaka att det ska hålla sig till att papper, så var försiktig och placera den stämpel klibbiga sidan uppåt. Låt stämpeln att helt torr. Torkningen tar fyra till sex timmar. För att kontrollera torrhet, hålla stämpel mellan tummen och pekfingret och känner för någon fukt.