mynewspapers.net

Hur tar jag bort 5-växlad växellåda från en 1988 Ford Ranger?

Hur tar jag bort 5-växlad växellåda från en 1988 Ford Ranger?


Förfarandet för att ta bort en 5-växlad växellåda från din 1988 Ford Ranger kan underlättas med hjälp av en assistent. Den första Ranger tillverkades 1981 och fortfarande är i produktion idag. Rangers delar är av blandad karaktär, så både standard och metriska verktyg kommer att behövas. Du kan ta bort 5-växlad växellåda från din 1988 Ranger i ungefär en timme med rätt verktyg.

Instruktioner

• Öppna motorhuven och lösgöra (-) negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Sätta överföringen i friläge. Tappa vätskan från överföringen i samling pannan.

• Höj Ranger med hjälp av golvet uttaget för att arbeta under fordonet. Använd pallbockar att stödja och stabilisera fordonet. Släpp bromsen.

• Hitta fabriken färg markerar att ange placeringen av driveshaften och framsidan av differential. På baksidan av axeln, ta bort muttrarna och skjut den främre delen av överföringen. Använda kontakten för att stoppa flödet.

• Ta bort avgaserna med en hylsnyckel. Koppla bort raden hydraulisk koppling, hastighetsmätare kabeln och de elektriska anslutningarna manuellt. Ta bort startmotorn. Placera uttaget golvet under motorn med trä block på toppen för stöd.

• Position transmission jack under överföringen att stödja enheten, koppla sedan bultarna från bell bostäder till motorn. Detta gör att du kan ta bort den bakre växellåda monteringen och ta bort kardanlänken. På samma gång, utöva påtryckningar på transmission jack när du drar församlingen mot baksidan. Dra långsamt är noga med att tillåta avslut av den ingående axeln av trycket kopplingslamellen.