mynewspapers.net

Hur ta reda på vilken typ av trä golv du har

Hur ta reda på vilken typ av trä golv du har


Harwood golv är en av de mest vördade aspekterna av ett hem för många villaägare. Trägolv ger naturliga värme, är lätta att rengöra och, om ordentligt underhåll, kommer sista mycket längre än mattor. Underhålla ett trägolv, oavsett om du är städning, reparera eller fordonsreparationslackering, måste du veta vilken typ av trä och vad slags avsluta ordet har.

Instruktioner

• Observera färg och ådring att bestämma vilken typ av trä i golvet har. Du måste veta vilken typ av trä om du måste byta ut del av golv eller gjutning. De flesta trägolv är gjorda med ek. Om golvet har en ljus, tan färg med bleka, nästan vit, streck här och där och en finkornig, kan det vara vit ek. Extremt blek golv kan förväntas vara lönn, eftersom det är en av de lättaste woods. Om golvet har en gyllene ton med en mer uttalad korn, finns det en god chans att det är röd ek. Om golvet har en djupröd ton, är det körsbär.

• Än ek, lönn och körsbär, trägolv kan också vara hickory, eucalyptus, ask, bok eller Björk. Om du är osäker, be en snickare att komma och bestämma vilken typ av trä golv du har eller, om du kan, ta bort en inconspicuous bit av golvet och ta provet till en träbearbetning butik. Om du inte kan ta ett prov, ta några bra bilder som visar tydligt säden. Om trä golv har färgats, kan det vara ännu svårare för dig att berätta vilken typ av trä utan att rådfråga en professionell.

• Ta bort en inconspicuous prov också att ta reda på om ditt trägolv är massivt trä eller konstruerad. Ett prov kan tas från slutet av en planka med hjälp av en vass mejsel och hammare. Placera mejseln går över plankan och slå det kraftigt med en hammare. Göra att sömmarna av plankan. Bända upp en bit och observera kanterna. Om du ser två eller flera parter, är dina plankor konstruerad eller gjort med laminerade remsor. Om det finns ingen plies, är dina plankor massivt trä.

• Gnida handen över ytan av golvet för att ta reda på vad typ av finish golvet har. Trägolv har antingen ett vax finish eller en uretan finish. Du måste veta vilken typ av finish så du kan använda den rätt rengöringsmedel och om du även vill röra eller refinish. Om ytan känns smidig, är det en uretan finish. Om du kan känna gupp av spannmål, är det en vax finish.

• Skrapa ytan på golvet med en kniv i ett inconspicuous område att ytterligare etablera typ av finish. Vax genomträngande och uretan sitter på ytan. Om det inte går att ta bort material genom att skrapa, är det en vax finish. Om du har möjlighet att ta bort material, är det en uretan finish.