mynewspapers.net

Hur ta reda på vilken typ av hårddisk datorn använder

Hur ta reda på vilken typ av hårddisk datorn använder


Hårddisken på en dator är den fysisk lagringsenheten. Det kallas också en hård skiva. Enheter i en dator, som C-enheten, mappas till en hård skiva och upptar en mängd utrymme på den. För att få Detaljer för den faktiska underliggande maskinvaran på enheten måste du komma till verktyget Diskhantering för Windows eller Disk Utility för Mac OS X.

Instruktioner

Windows

• Slå till höger på skrivbordet i Windows 8 för att få menyn. Skriv "dator" i sökrutan. Titta i huvudpanelen på skärmen på Apps som matchar sökordet och du hittar "Dator". Tryck på höger musknapp när muspekaren är över objektet. Detta kommer att ta upp en meny längst ned på skärmen. Välj "Hantera" från den här menyn.

• Klicka på knappen "Starta" om din Windows-version är tidigare än Windows 8. Håll muspekaren över "Min dator" i Start-menyn och tryck på höger musknapp. Välj "Hantera" från snabbmenyn.

• Vänta av Datorhantering att öppna. Titta ner i vänstermenyn panelen i fönstret för att hitta "Diskhantering" under "Lagring." Klicka på den här. Huvudpanelen i fönstret ändras.

• Titta på den övre halvan av den huvudsakliga delen av fönstret. Detta visar Detaljer för partitioner på datorn. Detta är de logiska enheter mappas på din hårddisk. Även om detta inte i detalj vilken typ av hårddisk du har du kan få fram lite matnyttigt här, till exempel filen använder hanteringsprotokollet enheten.

• Klicka på skivan informationen i den nedre delen av huvudpanelen. Den första hårddisken kommer att kallas "Disk 0." Om du har fler än en hårddisk visas andra nedan "Disk 0." Klicka på höger musknapp som muspekaren är över den enhet du vill ha Detaljer för. Välj "egenskaper på högerklicksmenyn. Detta öppnar ett fönster med Detaljer för enheten och det ger märke och modell antalet enheten i titeln på fönstret. Klicka på flikarna i fönstret Egenskaper för att få alla detaljer på din hårddisk.

Mac

• Öppna programmappen och dubbelklicka på mappen "Verktyg". Hitta "Skivverktyg" i den här mappen. Dubbelklicka på den öppna Skivverktyg Fönstren.

• Titta i den vänstra panelen i fönstret. Detta har en hierarki som visar skivor installerade på Mac. Den översta raden är hårddisken. Klicka på den här.

• Anteckna uppgifter om disken från posten träd strukturen i den vänstra panelen. Detta kommer att visa storleken på hårddisken, tillverkare och modellnummer, posten "Macintosh HD" under detta är den logiska enheten och detta inlägg innehåller verktyg för att hantera lagring på hårddisken.