mynewspapers.net

Hur ta reda på vad mina proxyinställningar ska vara

Hur ta reda på vad mina proxyinställningar ska vara


Generellt sett, en "proxyserver" är en dator (eller server) som står mellan din dator och din Internet service provider (ISP) "host" dator (eller server) när du ansluter till Internet. Proxyservrar är en intermittent (om än oftast osynliga) händelse över någon anslutning--är den enda instansen du vet säkert att du använder en proxy när du medvetet anställa en att få åtkomst till spärrade webbplatser. Till exempel, om du bor i Kina eller Iran, du kan behöva en "webbproxy" att använda Facebook. Du bör hantera din proxyinställningar efter hur du använder proxyservrar.

Instruktioner

• Öppna en "LAN Infattningarna" dialogen låda. Öppna Internet-alternativ"från din"Verktyg"drop-down menyn om du använder Internet Explorer eller Mozilla och klicka på fliken"Anslutningar". Om du använder Chrome, klicka på ikonen "Nyckel", välj "Alternativ," öppna den "Under the Hood"-fliken och klicka på "Ändra proxyinställningar." Klicka på knappen "LAN-inställningar" i alla fall.

• Markera rutan bredvid "Automatisk identifiering av inställningar" i fönstret "Automatisk konfigurering" om du inte är en med ett "virtuellt privat nätverk" (VPN) som är fel. I det här fallet ska du avmarkera denna ruta om det checkas--du inte vill att din webbläsare för att veta att du försöker ansluta till Internet via en (felaktig) proxy. I en annan instans är det viktigt att datorn identifieras automatiskt proxyservrar eftersom din Internet-anslutning kan passera genom dem när som helst, särskilt om din ISP är ett stort företag som Time Warner eller stadgan.

• Markera rutan bredvid "Använd en Proxy Server för din LAN" i rutan "Proxyserver" om du planerar att anställa användning av en manuell proxy-server. Du behöver inte bry dig med detta område om inte någon har gett dig en adress att skriva i den här rutan.

• Klicka på "OK" för att stänga av "LAN-inställningar" dialogen låda, och sedan stänga och öppna din webbläsare så att nya proxyinställningarna börjar gälla.