mynewspapers.net

Hur ta reda på om min mor hade en livförsäkringBestämma om din mamma hade en livförsäkring vid tiden för sin död kan vara en frustrerande uppgift. Inte bara är frågor av stödmottagare och pengar står på spel, men en befintlig princip kan innehålla bestämmelser som betalar omedelbar död förmåner, såsom begravning och begravning kostnader. Även om försäkringstagare uppmuntras och påminde för att göra papperen död-tid---testamenten och försäkringar särskilt---känt till en vän eller älskade en, detta är ofta inte fallet. Om du inför en sådan situation, finns det vissa förnuftiga åtgärder du kan ta reda på om det finns en politik.

Instruktioner

• Börja hemma---hem för avlidne. De flesta fil bort en livförsäkring och aldrig faktiskt rör den när den är i kraft. De få räkningar och uttalanden från försäkringsbolaget och betala sina premier, men den bortglömda politiken är i en låda eller ett arkivskåp. Sök hem, tittar i tabellen och dresser lådor, arkivskåp, kassaskåp och även under madrasser. De flesta människor har en central plats där de sätter in pappersarbete som används sällan, såsom garantier för apparater, gamla räkningar och kvitton och andra onödiga korrespondens. Även om du inte hittar en politik, kan du köra över räkningar, kvitton eller andra bevis på en politik.

• Om du hittar ett sparande passbook eller bank rapporter, ring en bank för att söka efter alla kontroller eller direkta utbetalningar som kan spåras till ett livförsäkringsbolag. Avbokade kontroller och uttalanden kreditkort kan också ge ledtrådar.

• Se över personens vilja. Ibland visas det försäkringsbolaget namn i ett testamente, särskilt om inga arvingar eller förmånstagare namngavs och politikens fördelarna skall betalas ut till dödsboet. En advokat eller andra personer med namnet i kommer kanske också vet om en livförsäkring.

• Kontakta en representant för ett annat försäkringsbolag som avliden används. Många människor föredrar att ta itu med ett försäkringsbolag för alla sina försäkringar behöver, så om du vet vem hennes bil, hälsa eller husägare försäkringsbolaget var, du kan vara lycka.

• Kontrollera med den avlidnes tidigare arbetsgivare. Det kan ha varit en förmån betalas genom en arbetsgivare sponsrade politik. Också kontrollera alla intresseorganisationer som den avlidna personen kan ha haft, till exempel sociala studentföreningar, ålderdomshem, klubbar eller senior anknytningar som AARP. Avliden kan ha haft flera liv försäkringar genom olika källor.

• Ring personens advokat, om hon hade en. Också kontakta en skatt beredare. De kan ha försäkringsinformation.

• Fråga några vänner eller familjemedlemmar om den eventuella förekomsten av en livförsäkring. Grannar, frisörer, mailmen, hem medhjälpare eller butiksinnehavare kan också ha ledtrådar till personens ekonomi.

• Kontakta medicinsk Information Bureau (MIB). MIB erbjuder hitta förlorade livförsäkring för £48 per sökning. MIBS databas innehåller mer än 170 miljoner poster, och den avlidnes namn är sökte mot en politik databas med uppgifter om frågor som skickats in om enskilda livförsäkring ansökningar behandlas under de senaste 14 åren.