mynewspapers.net

Hur ta reda på om jag är släkt med brittiska kungligheter

Hur ta reda på om jag är släkt med brittiska kungligheter


Du kan spåra ditt släktträd för att få fram kunskap eller roa dig, men du är relaterat till en medlem av den brittiska kungafamiljen är conversational guld. Enkel matematik säger att du har en god chans att hitta ut du är besläktade med royalty på grund av blotta mängden förfäder du har. Du kan börja med dina fyra far-och morföräldrar, åtta stora-farföräldrar och sexton stora-stora-farföräldrar, men om du går tillbaka fyrtio generationer, hittar du över en biljon förfäder. Lära sig var man sålla bland detta stora antal kan hjälpa dig att avgöra om du verkligen är relaterade till brittiska kungligheter.

Instruktioner

• Innan du gräva din forskning, du behöver fäderneärvda filnummer för dina släktingar. Skriv namnen på dina föräldrar, far-och morföräldrar eller stora-farföräldrar i fältet huvudsakliga sökning på Family Search, och inkluderar deras födelse år och förlägger av födelse om möjligt. Leta efter matcher under "Ancestral File" och klicka på posten om en visas. Observera siffrorna bredvid "AFN" - dessa är de uråldriga filnummer du behöver.

• Besök Digital rötter relativa Finder. Denna webbplats kan användas för att söka direkt efter royalty i dina anor. Välj det första alternativet, "Jag vill se hur jag är släkt med uppmärksammade historiska personer" och ange en fäderneärvda ärendenummer som du fick i steg 1.

• Klicka på "Klar" efter att din släktings AFN in på webbplatsen. Markera de grupper som du vill söka efter, exempelvis "Kungar och drottningar." Klicka på "Begär rapport" att ha webbplatsen hitta matcher i dina anor. Se om du är relaterade till kungligheter. Även om du inte erkänner några medlemmar av den brittiska kungafamiljen på din lista, leta efter Karl den store, som hade tjugo barn och därmed har en prestigefyllda släktträd. Han var kung över frankerna från år 768 och kejsaren av Romansen från 800.

• Använda släktträd webbplatser som härstamning, Family Search och gener Återförenade att bygga ditt släktträd som möjligt. Använda folkräkningsarkiv och födelse, giftermål och död index, konstruera ditt släktträd så tidigt som möjligt. Tillbringa tid forska tills du upptäcka fler familjemedlemmar. Om du kan hitta deras förfäders filnummer, anteckna dem.

• Ange ny information kan du hitta i relativa Finder. Om din första sökning inte var lyckad, kan med hjälp av en äldre släkting fäderneärvda filnummer vända upp bättre resultat. Kom ihåg att chanserna är goda att någon av europeisk härkomst är relaterat till den kungliga familjen om du går tillbaka långt nog.

• Använda Royalist söka igenom genealogiska informationen för den brittiska kungafamiljen. Webbplatsen har en databas med alla människor som har kopplats till den kungliga familjen, och det har också en Royalty släktskap kalkylator som du kan använda för att hitta kungliga förfäder, men måste du registrera dig för tjänsten.