mynewspapers.net

Hur ta reda hur mycket porslin Kina är värt

Hur ta reda hur mycket porslin Kina är värt


Människor samlar ofta porslin Kina att njuta av i sina hem. Den vackra tallrikar, koppar och fat är estetiskt tilltalande och många Kina mönster öka i värde över tid. Populära porslin porslin tillverkare inkluderar Lenox, Noritake, Royal Doulton, Villery & Boch, Spode och Wedgewood men det finns många andra. Fina Kinas värde beror på ålder, skick och sällsynthet av lappa. Om du vill veta värdet till tillfredsställa din egen nyfikenhet eller eftersom du planerar att sälja i Kina, är det viktigt att få en korrekt värdering.

Instruktioner

• Identifiera den Kina tillverkare. Vanligtvis, identifiera tillverkaren stämplarna botten av middag plattor med deras namn eller annan symbol. Om du inte kan räkna ut tillverkarens namn, kan du e-ett fotografi av märket till ersättare, Ltd. (se resurser). En representant kommer forskning symbolen och ge dig tillverkarens namn. När du känner till tillverkaren, avse en referensbok eller webbplats för att identifiera namnet på mönstret.

• Undersöka varje bit av Kina och notera eventuella brister. Sprickor, bubblor i finish, missfärgning och tecken på slitage alla påverka värdet. Ta noga anteckningar på ett papper, eller skapa ett kalkylblad så att du lätt kan se varje artikels skick. Om vissa bitar är skadade eller om du inte har en komplett uppsättning, kan du hitta värdet för enskilda delar.

• Besöka collectable webbplatser och auktioner webbplatser som eBay att få en allmän uppfattning om att Kinas värde. Kom ihåg att liknande bitar kommer bara ge dig en uppskattning av vad dina pjäser kan vara värt. Folk lista objekt i online-auktioner med det pris som de hoppas att få, inte nödvändigtvis vad de är värda. Titta i antika guider eller uppslagsverk som fokuserar på fint porslin (såsom "Collector's Encyclopedia av engelska Kina: identifiering & värden" av Mary Frank Gaston) för mer detaljerad information. Pris guider, såsom Kovel's (se resurser) ge aktuell prisinformation om Kina från olika tillverkare.

• Be en fint porslin återförsäljare för en officiell värdering. Om du inte hittar någon som specifikt behandlar Kina, börja med en antikhandlare. Om han inte kan hjälpa dig, kommer han att kunna hänvisa dig till någon som kan hjälpa.