mynewspapers.net

Hur ta isär en Power Mac G4 Dual-Processor

Hur ta isär en Power Mac G4 Dual-Processor


Power Mac-datorer tillverkas av Apple så att användaren kan göra en nyinvestering genast köpa maskinen och sedan uppgradera datorn som nyare och mer avancerade grafikkort, ljudkort, processorer eller andra komponenter har skapats. Power Mac G4 dual processorns hölje funktioner sidopaneler som lätt tas bort så att användaren kan installera komponenter med lätthet. Historiskt, var Power Mac G4, år 2000, den första stationära Apple tillverkas med ett alternativ för dubbla processorer.

Instruktioner

• Stänga av datorn och koppla ur den från strömförsörjningen. Detta kommer att säkerställa inte bara din säkerhet, men säkerheten för komponenter och information som lagras i din Power Mac.

• Identifiera platsen för den komponent som du tänker ta bort, ersätta eller lägga till. Beroende på var komponenten, du kan vara att ta bort olika paneler från höljet från Power Mac. Som ett exempel har Power Mac G4 fem interna enhetsfack, varav två är beläget i framför datorn, medan de övriga tre är i den nedre delen av tornet.

• Skruva loss skruvarna som håller den side panelen i Power Macs hölje. Placera skruvarna i ett läge där de inte felplacerad eller förlorat. Beroende på hur många komponenter du kommer att ta bort, kanske du vill överväga ett organisationssystem för att hålla reda på vilka skruvar och delar gå där. Med hjälp av anteckningar och skriva korta anteckningar på vilka delar gå där i Power Mac kan bidra till att allt sätts tillbaka till sin rätta plats.

• Mät alla nya komponenter som du tänker installera för att säkerställa att de passar in i Power Mac G4 bay. De flesta komponenter kommer troligen att ha mått så att du kan se till att du köper en kompatibel produkt för din makt Mac. Som ett exempel, måste SCSI- och ATA-enheter uppfylla en bredd av minst 100 mm och ett djup av 25 millimeter. För att se till att de är kompatibla, dubbelkolla de krav och enheter som stöds av Power Mac G4 med dubbla processorer genom en auktoriserad Apple-återförsäljare eller Apples supportteam.

• Ta bort enhetsfack, som glida ut. Detta skapar mer utrymme för dig att arbeta med andra komponenter om de behöver tas bort eller läggas till. Enhetsfack identifieras genom att hitta stora tomma utrymmen som omges av en avtagbar bricka.

• Skruva loss alla komponenter som du tänker ta bort. Koppla bort alla kablar som är kopplade till komponenterna. Se till att märka dem med klibbig anteckningen så att du inte glömmer var de var hemma om du befinner dig behöva installera om dem.

• Platta och säkra inga kablar eller band som installeras eller flyttas med dubbel dubbelhäftande skumtejp. Se till att sladdar, kablar och färgband inte placeras nära en komponent som kommer att värma upp, som kan påverka utförandet av kretsen.

• Installera om alla delar, enheter, brickor, kablar och skruvar som behövs för varje komponent. Skruva in skruvarna anläggning för höljet. Plug Power Mac G4 power supply i och slå på den se till att det fungerar korrekt.