mynewspapers.net

Hur storleksändra Adobe PDF-filer

Hur storleksändra Adobe PDF-filer


Portable Document Format dokument skapas från en utskrivbar källdokumentet, till exempel ett Word-dokument. Medan storleken på PDF-filen är förformaterade från källmaterialet, som en 8 ½ x 11 tum sida, kan det finnas ett behov av att ändra storlek på dokumentet. Lyckligtvis kan denna uppgift utföras med Adobe Reader som är gratis att ladda ner. Du kan ändra storlek på en Adobe PDF-fil genom att följa några steg.

Instruktioner

• Öppna PDF-filen som du vill ändra storlek på i Adobe Reader (get.adobe.com/reader/). Observera att denna process kommer också att arbeta i alla Adobe Acrobat-program: Standard, Pro och svit.

• Klicka på "Arkiv" menyn och välj alternativet "Print Setup". Denna åtgärd kommer att öppna en separat dialog fönster. I avsnittet "Papper" fönstret "Print Setup", klicka på "Storlek" menyn. Välj lämplig pappersstorlek. Klicka på knappen "OK".

• Klicka på "Arkiv" menyn och välj alternativet "Print". Denna åtgärd kommer att öppna en separat dialog fönster. Klicka på rutan "Sidskala" i avsnittet "Page hantering". Välj alternativet "Anpassa till utskrivbart område" för att slutföra processen för storleksändring Adobe PDF. Klicka på knappen "OK" när du är redo att skriva ut.