mynewspapers.net

Hur storlek en MOV för överspänningsskydd

Hur storlek en MOV för överspänningsskydd


En metalloxid varistor eller MOV, är en elektronisk komponent som skyddar utrustning från spänning uppgångar i en kraftledning, som från blixtnedslag. Enkel och billig, MOV absorberar energi i en våg, att hindra den från att skada andra enheter i en krets. Överdriven spänning utlösare MOV till handling, så att storlek på den överspänningsskyddet, Välj en spänning betyg lämpar sig för den utrustning du vill skydda. Förutom spänning har MOVs en maximal energi betyg, över vilken de kommer att bränna som en säkring. Energin som beror på utrustning och miljö där MOV fungerar.

Instruktioner

• Undersöka elektroniken Schematisk och bestämma den funktionsdugliga spänningen i kretsen. För växelström, eller AC, dela RMS eller kvadratiska medelvärdet, spänningen av.707 att få en toppvärde. Till exempel ger divideras.707 med 110 volt AC 156 volt. För likström, eller DC, helt enkelt använda den spänning som anges på schematiskt. Eftersom olika delar av en krets kan ha olika spänningar, se till att du identifiera där i krets MOV kommer att gå.

• Multiplicera spänning arbetar med en faktor 4 att få den MOV fastspänning spänningen. Detta är den spänning som MOV börjar att absorbera energi. Under denna spänning har den ingen effekt på normala krets drift. Det fungerar bara när spänningen spikar ovanför ett tröskelvärde.

• Uppskatta den MOV energi betyg i enheter av joule. Detta är den elektriska energin som MOV kan säkert absorbera minst en gång innan. Du kan beräkna energin genom att multiplicera peak surge volt av amps, och sedan sekunder tid. Till exempel 1000 volt x 1 ampere x.01 sekunder lika med en joule. För att uppskatta, kan låg till medium-effekt 110-volts AC utrustning ha MOVs fått för mellan 10 och 200 joule. Små DC-drivna enheter kan behöva en MOV fått för några joule.

• Hitta lämplig MOVs i katalogen elektronik komponent distributör. De kommer att ligga i ett avsnitt som"krets," som också omfattar säkringar och effektbrytare. Katalogen anordnar MOVs av tillverkare, spänning och energi betyg och fysiska förpackningstypen.