mynewspapers.net

Hur stor av en Pump behöver jag för en gård dammen?

Hur stor av en Pump behöver jag för en gård dammen?


En gård dammen är en vacker accent till någon utomhus bostadsyta. Rent vatten, frisk fisk och underbara vatten funktioner kan du få de flesta njutningen möjligt av din trädgård damm. Att välja rätt storlek pumpen för din damm är en av de nödvändiga delarna att få din damm ser sitt bästa.

Syfte

En damm pump håller vattnet i din damm flyttar för att främja ett sunt ekosystem i din damm. Att välja rätt storlek pumpen är av avgörande betydelse, som en pump som är för liten kommer inte att cirkulera vatten ordentligt och leder till stagnation. En pump som är för stor kan flytta vatten för mycket för fisken.

Formel

Den pump du väljer måste helt cirkulera volymen vatten i din damm en gång var en till två timmar. Till exempel om du har en damm som är 3 000 gallon, bör pumpen du väljer vara fått för att cirkulera vatten med en hastighet av 1.500 till 3.000 gallons per timme.

Överväganden

Den exakta storleken på dammen pumpen du behöver beror på vilka typer av vatten funktioner du har. En damm utan vatten funktioner, såsom fontäner, behöver en mindre pump än en damm av jämförbar storlek med vatten funktioner.