mynewspapers.net

Hur stoppar jag min Shih Tzu från repor?

Hur stoppar jag min Shih Tzu från repor?


Som en del av rasens standard kräver den amerikanska hundkojaklubban den Shih Tzu pälsen vara "lyxigt, dubbel-belagd, tät, lång och flödande," dess temperament "utåtriktad, glad, kärleksfull, vänlig och förtroendefullt mot alla." Men att uppnå att fantastisk päls och glada personlighet blir omöjligt om en Tzu mår så kliande det kan inte göra något men repa sig själv. Även om du inte planerar att visa din lilla lejon hund, det bör fortfarande ser snyggt, trivas och bli bra. Nyckeln till att stoppa din Shih Tzu från repor är att identifiera vad som orsakar irritation och vidta åtgärder för att lindra det.

Instruktioner

• Kontrollera din Shih Tzu hud och päls av loppor, vilket kan orsaka en hel del obehag. Om din hund lider en loppa allergi, det blir ännu mer eländiga--bara en loppa biter kan orsaka dagar av elände. I artikeln "Stoppa klåda!", säger Dr. Domenico Santoro, en dermatologi bosatt på universitetar av Illinois College av Veterinary medicin i Urbana, hundar med en loppa allergi har mycket specifika symptom: "håravfall, sårskorpor och avflagning, särskilt lokaliserade vid basen av svansen, låren och magen." Om du hittar några bevis på loppor eller misstänkt din Tzu lider av en loppa allergi, behandla det med en aktuell eller orala loppa kontroll. Eftersom dessa använder gifter, men endast de som din veterinär rekommenderar.

• Ta din Shih Tzu till veterinären och fråga henne om hon tror att det kan vara en bra idé att ta en hud skrapning. Shih Tzu rasen tenderar att vara mottagliga för svampinfektioner i huden, enligt PetEducation.com, och detta test kan kolla för det och för bakterier, kvalster eller andra parasiter. Om veterinären anser att en hud skrapning är klokt, hon kommer att använda en skalpell blade ta bort lite av huden från din hund, sedan undersöka provet i mikroskopet. Bör hon upptäcker ett problem, ordinerar din veterinär nödvändig behandling. Kom ihåg dock att jäst och bakteriella hud infektioner ofta manifesteras som ett sekundärt symptom på ett primärt problem, som kommer att bestämmas och tas upp.

• Be din veterinär om din kliande Tzu kan ha mat allergien dermatitis. Födoämnesallergi är tredje vanligaste allergin hos hundar, efter loppa och miljömässiga allergier och kan framkalla efter upprepad exponering för den felande ingrediensen. Till skillnad från människor, blodprover för att fastställa problem maten är inte tillförlitlig i hundar. Det enda sättet att hitta källan till reaktionen är genom en eliminering kost, en föreskriven hemlagad eller kommersiella kost som innehåller ett protein och en kolhydrat som din Shih Tzu har aldrig avslöjats. Du kommer att mata hunden detta föreskrivs kost och vatten bara, att eliminera alla andra livsmedel källor--inklusive fester, tuggar, smaksatt leksaker, läkemedel, kosttillskott och tandkräm--upp till tre månader. Om det finns en markant förbättring av symtom, kommer att din veterinär instruera dig att återvända din hund till dess tidigare kost och behandla vanor. Om symtomen återkommer inom 14 dagar, bekräftas en matallergi. På denna punkt du tillbaka din hund till den föreskrivna kosten tills symtom föresats, och sedan lägga till ingredienser i kosten, individuellt, i 14 dagar. Alla ingredienser som visar sig vara problemet måste elimineras från hundens kost på obestämd tid för att hålla din Shih Tzu kliar-fri.

• Be din veterinär om hon tycker din Shih Tzu kan ha atopi. Atopi, även kallad Hundarnas atopisk dermatit, uppstår när en hund blir känslig för miljömässiga allergener, som växten pollen eller mögel, och den Shih Tzu är en ras som är predisponerade för att utveckla det, säger "Merck veterinär manualen." Symtomen vid atopi kan vara lugnade med antihistaminer, antiinflammatoriska och schampo. Men eftersom de flesta luftburna allergener kan aldrig undvikas helt, det enda sättet att helt ta itu med villkoret är för din vet att köra allergitester på din hund och ge immunterapi--hyposensitization, desensibilisering eller allergi vacciner.