mynewspapers.net

Hur stoppar jag min Lab valp från aggressiva morrande?

Hur stoppar jag min Lab valp från aggressiva morrande?


Valpar morra av olika anledningar. Valpen Labrador retriever kunde bara vara att komma in i spelet du spelar anda, eller det kan vara arg att du får alltför nära till en leksak eller en behandling som det funderare av som dess exklusiva egendom och försöker att utöva dominans. Det är viktigt att förstå sammanhang. Det finns en stor skillnad mellan en valp bedriver barnslig lek morrande och en valp att göra en utmaning för din myndighet eller till och med hotar att bita. Eftersom hundar härstammar från vargar, är deras beteende baserad på begreppet en förpackning, med en strikt hierarki av makt och en stark ledare. Du kan förhindra att olämpliga morrande i din valp av korrekt umgänge och utbildning den, vilket inkluderar försiktigt, men konsekvent påminna det som du, och det inte är packen ledaren.

Instruktioner

• Lär valpen Lab lydnad kommandon, till exempel "sitt", "stanna", "Ligg ner," "släppa det" och "kom" och ägna fem minuter minst tre gånger en dag att lära sig och öva dessa färdigheter. Inte bara har de uppenbara praktiska tillämpningar, men varje kommando följt av valpen stärker din ställning som packen ledaren. Om inte du är säker på din förmåga att göra detta, ta din valp till lydnad klasserna.

• Göra en vana att gå igenom dörröppningar före valpen Lab; Låt det inte rusa framför dig. Om den försöker säga "vänta" och flyttar det bakom dig fysiskt om det behövs. Du försöker inte att straffa eller försämra den. du helt enkelt hävda din myndighet.

• Hålla valpen Lab av soffor och stolar, och låt inte det sova i din säng, åtminstone när den är i ett stadium av försöker hävda dominans. En doggy säng på golvet vid foten av sängen är ett bättre val. Hundar känner starkare ju högre upp de är fysiskt; ditt jobb är att se att valpen aldrig är högre upp än du är.

• Spela kooperativa spel med valpen Lab, som kastar en boll och att ha det föra den tillbaka till dig. Undvika brottning, dragkamp och grov play.

• Förhindra morrande som härrör från possessiva beteende hitåt: ge valpen Lab ett ihåliga ben att tugga på, sedan ge kommandot "släppa det". Erbjuder en favorit behandla med andra handen om valpen inte har behärskar "släppa det" ännu, och beröm det när det ger upp benet för att behandla. Omedelbart ta benet, fyll den med ost eller jordnötssmör och ge det tillbaka till valpen, tala om det vad en underbar hund som det är. Valpen lär sig att om det ger något, det kommer bli något bättre.

• Upprepa "släpp och återvända" spel flera gånger om dagen, varje gång återvänder med förbättrad ben till valpen Lab. Detta är förmodligen den enskilt viktigaste du kan göra för att förhindra det mycket allvarliga problemet med mat aggression och possessiva eller bevakning beteende. Som valpen blir äldre, kan du börja fasa ut jordnötssmör, men aldrig sluta berömma valpen för att släppa benet på kommando.

• Ge valpen godkännande, beröm och kärlek när det är att vara lugn och undergiven. Om du ger kärlek till valpen när den kräver din uppmärksamhet av skällande, knuffande, pawing eller agerar bullrande, kommer du bara att stärka och belöna sin dominerande beteende.

• Umgås valpen Lab medan det är unga bjuder in många olika typer av människor--särskilt barn och män--till ditt hus att träffa det och ta det till hund Park så det kan utsättas för ett brett utbud av andra hundar.

• Rådfråga en professionell hund tränad, eller be din veterinär om vägledning om valpen Lab fortsätter att morra aggressivt.