mynewspapers.net

Hur sticka Teflon i stekpannan om inget fastnar på Teflon?

Hur sticka Teflon i stekpannan om inget fastnar på Teflon?


Hemmafruarna på 2000-talet har tillgång till alla sorters underbara bruksföremål. Det finns fortfarande en matlagning stöd från 1900-talet, men som ingen hemmafru skulle fångas utan, och det är en teflonbelagd non-stick stekpanna. En intressant fråga om Teflon har att göra med hur det tillämpas på ytor om ingenting kan verkligen hålla sig till Teflon. Förstå hur Teflon själv kan hålla sig till ytor är så enkelt som att förstå hur separat Teflon primer rockar används på ytor först.

Teflon icke-klistrig

Teflon är DuPont handelsnamn för polytetrafluoreten eller PTFE. Teflon är också ett ämne som är icke-klistrig i någon riktning där den tillämpas. Genom att använda en process för att smälter fluor och kol tillsammans, kunde DuPont skapa en fluorkarbon som var extremt låg friktion när fasta ämnen var placerat på den. Men den låg friktionskoefficient (som sådan Icke-klistrig kallas) av Teflon presenterar en fråga om hur man knyta an det till en annan yta som en stekpanna, t.ex.

Limning av Teflon

För att få Teflon att hålla sig till ytan av något liknande en stekpanna, måste pan's yta vara sandblästrat. En tunn Teflon primer appliceras till ett pan uppruggade ytan, bakad på och kyls. Detta följs av en avslutande Teflon finish kappa som följer primer beläggningar ganska bra, enligt webbplatsen Straight Dope.

Teflon hållbarhet

Teflon beläggningar på matlagning kastruller har några svagheter, inklusive känslighet för repor från vassa föremål som gafflar. När Teflon på matlagning kastruller värms upp, det mjukar upp något, lämnar det sårbara för repor. Dessutom bakas varje beläggning av Teflon (både icke-stick och klibbig primer Teflon) på ytor på endast 427 grader Celsius i ca fem minuter. Om en Teflon stekpanna på en brännare för länge och har inget i den, kan Teflon skrapas bort.

Överväganden

De flesta hemmafruarna med något bekant med Teflon-belagda stekpannor vet du bör aldrig sätta dem i diskmaskin. De flesta diskmaskin tvättmedel är för hårda för icke-stick beläggningar som Teflon och så småningom kommer att bära dem bort. En del undrar vad som händer när en Teflon flaga som är skrapade bort en stekpanna förtärs av misstag. Lyckligtvis, Teflon anses giftfritt, och det kommer att passera genom kroppen utan som absorberas, rapporterar webbplatsen Pro Cook.