mynewspapers.net

Hur steka hela mandlar

Hur steka hela mandlar


Kommersiellt beredd Rostade mandlar kan innehålla oljor, socker och andra konserveringsmedel som kan du undvika om du steka hela mandlar hemma. Rostning hela mandlar ger dig möjlighet att utelämna några oljor eller smaksättning om så önskas, en process som kallas även torr rostning. Om du vill krydda upp lite saker, lägga till din egen mängder salt, sojasås eller jordnötsolja till mandel.

Beredning

När torr rostning hela mandlar eller rostning utan kryddor, du behöver sprida ut dem på en plan yta, till exempel en bakplåt, så de har gott om plats samtidigt som rostat i ugnen. Om du skulle hellre använda mikrovågsugnen, kan du ordna de hela mandlar på en mikrovågsugn-safe tallrik innan rostning dem snabbt i apparaten.

Kryddor

Om du gillar kryddor, har du gott om alternativ. Något går--det beror bara på dina personliga preferenser. Till exempel, om du har 2 koppar hela mandlar, kan du slänga dem i 1/8 till 1/4 kopp olja--som olivolja eller jordnötsolja--innan spridning på en tallrik eller bakning fack för stekning. Lägg till 1/8 tsk av olika kryddor i oljan som rosmarin, kummin, havssalt och peppar. De faktiska belopp beror på dina personliga preferenser. Eller, du kan slänga hela mandlar i olja, steka dem och strö krydda på när du tagit bort dem från värmen.

Matlagning temperaturer

Om du rosta mandel vid hög temperatur, kan de förlora några av deras goda fetter. Istället för rostning dem i ugn på 177 grader Celsius, använda en mycket lägre temperatur på 71,1 till 76,7 grader Celsius. Rosta hela mandlar i 15 till 20 minuter, rör om halvvägs genom rostning tid. Om du föredrar att använda mikrovågsugnen, koka mandel på "hög" i fyra till fem minuter. Tänk på att mikrovågsugn rostning kan äventyra näringsvärde mandel på grund av de höga värmen.

Förvaring

Om du placerar hemmagjord rostad hel mandel i en sval miljö, exempelvis kylskåp, att de pågå längre. Efter hela Rostade mandlar är helt cool, placera dem i en lufttät behållare och lägga den i kylskåp i upp till två veckor.