mynewspapers.net

Hur steka en fem pund botten runda steken

Hur steka en fem pund botten runda steken


En nöt botten runda kan grillas ungefär som chuck eller topp runda, men den största skillnaden är att det måste kokas lite längre och långsammare för att bryta ner det connective silkespappret. En längre tillagningstid innebär en botten runda bör vara rostat med vätska som förhindrar uttorkning. Tillägg av rött vin, nötkött lager eller buljong eller en kombination av båda, garanterar ett fuktigt och anbud grillat. Även om många recept för botten runda stekar innebära en 3-till 1.81kg. klippa, rostning en 2.27kg. botten runda är ungefär samma. Helt enkelt måste du öka tillagningstiden.

Instruktioner

• Ta botten rundan till rumstemperatur. Ta bort den från kylen och låt det stå i 1 till 2 timmar eller tills den når rumstemperatur. Pat botten rundan med hushållspapper tills det är torrt.

• Värm ugnen till 163 grader C. värme 2-3 msk. olja i en holländsk ugn över medel-hög värme. Med hjälp av tång, brun botten rundan på alla sidor; varje sida bör ta 4 till 5 minuter till brunt. Ta bort steken till en tallrik och ställ det åt sidan.

• Lägga till vätska, grönsaker och kryddor i nederländska ugnen. För en 2.27kg. botten runda steken, du behöver 4-5 koppar vätska. Du kan använda rödvin, nötkött buljong eller en kombination av båda. Tillsätt grönsaker om du vill; svamp eller lök går bra med grillat. Tillsätt alla kryddor vid denna tid också och blandningen till en sjuda.

• Tillbaka steken till nederländska ugnen. Om du lagar mat det med grönsaker, nestle steken i mitten av grönsaker. Täcka det, överföra den till din förvärmd ugn och koka den i 2 1/2 till 3 timmar.

• Vänd botten rundan. Efter 2 1/2 till 3 timmar, vänd steken. Fortsätta att tillaga den i ugnen utan locket i ytterligare 30-40 minuter eller tills gaffel anbud.