mynewspapers.net

Hur startar jag mitt eget personliga hygienprodukter biträdande företag?

Hur startar jag mitt eget personliga hygienprodukter biträdande företag?


Starta din egen personlig omvårdnad biträdande företag kräver förståelse för vad andra behöver och vad de värdesätter i livet. Att hjälpa andra som är alltför svaga eller upptagen för att ta itu med lite Detaljer för varje dag living är ett växande behov i USA Den Bureau of Labor Statistics webbplatsen anger bättre än genomsnittlig tillväxt under det kommande årtiondet för personlig omvårdnad assistenter i både professionell concierge-tjänster och äldreomsorg, t.ex. En personlig omvårdnad assistent kan specialiserar sig på geriatrisk vård eftersom hon har en bakgrund i omvårdnad. Utbildning och erfarenhet inom omvårdnad krävs för att etablera ett företag som fokuserar på äldre patienter. Å andra sidan, kräver professionella tjänster som Uträtta ärenden eller organisera researrangemang inte någon särskild utbildning. Därför är det viktigt att välja en nisch som du är kvalificerad när starta Personvård biträdande företag.

Instruktioner

• Forskning din nisch målgrupp. Bestämma den kundkrets som du vill ska fungera. Till exempel, vill du hjälpa vård för sjuka människor eller vill du att tillgodose andra yrkesgrupper som har för lite tid att utföra varje dag åtgärder som matinköp? Att göra livet för dina kunder måste bättre vara målet. Vara beredd att få olika tillstånd och utbildningskrav att arbeta med äldre. Gör din forska online och fråga folk i gemenskapen vad de behöver hjälp med.

• Skapa en affärsplan med mallen Small Business Administration (SBA). Den innehåller alla formler och sektioner för alla företag att komma igång. Bestämma hur ditt företag kommer att skilja sig från andra kroppsvårdsprodukter biträdande företag. Hänvisa till den nationella sammanslutningen för hem vård och Hospice hemsida med utbildning som personlig omvårdnad assistent för äldre. För professionella tjänster, kan du välja att forskning andra företag som erbjuder att köra ärenden, professionell organisera hjälp och liknande. Inkludera uppgifter om din erfarenhet inom affärsplanen.

• Köpa eller hyra professionell kontorslokaler eller välja för att arbeta i en hem-baserade kontor. Utrymmet bör vara stor nog för ett skrivbord och ett område att träffa minst en klient. Visa licenser på väggen. De flesta Personvård assistenter arbetar från sina kunders hem eller kontor. Därför kommer att att ha en bärbar dator och andra mobila enheter vara grundläggande för operationen.

• Ta reda på vad verksamhetstillstånd krävs inom ditt tillstånd för tjänsten du tänker tillhandahålla. Detta är viktigt för licensierade proffs, som sjuksköterskor. Ta reda på från staten och kommunen där du bor eller leta upp ditt kontor oavsett om du behöver särskilda licenser, till exempel ett certifikat för användning. Webbplatsen Business.Gov att lära sig av de licenser som du behöver för att fungera.

• Förvärva marknadsföringsmaterial för distribution. Notera på flyers eller visitkort, särskilda tjänster som erbjuds och eventuella tillämpliga utbildning. Försöka få rekommendationer att publicera med ditt material. Du kan använda vänner och familj som vet din arbetsmoral.

• Ställ in din räkenskapen mjukvaran baserat på typ av personlig omvårdnad assistent verksamhet startas. Du kommer att behöva hålla kvitton och övervaka din resa. Du kan använda grundläggande kalkylblad eller köpa programvara för att göra det lättare att kontrollera din ekonomi. Till exempel kan du behöver en ersättning kolumn (dvs gas) som en del av ditt personliga hygienprodukter biträdande företag.