mynewspapers.net

Hur sprids bandmaskar hos katter

Hur sprids bandmaskar hos katter


Kattägare finner ibland att deras husdjur har smittats av en inre parasit; en gemensam parasit är dvärgbandmask. Bandmaskar sprids lätt från en katt till en annan och även till människor. Förstå hur bandmaskar sprids kan förebygga och kontrollera föroreningar.

Orsakar

Enligt PetMD sprids bandmaskar vanligen genom ett djur intag av larver. Äta ett smittat djur eller tugga ett objekt som förorenats med ägg kan också orsaka bandmask att sprida. Loppor kan också bära binnikemask ägg, som kan intas av en katt när det biter på loppor.

Katter löper Risk

Utomhus katter löper störst risk för upphandlande bandmaskar, eftersom de är mer benägna att äta gnagare och andra små djur som är smittade.

Symtom

En katt som har ingått avtal om bandmask kan kräkas, gå ner i vikt eller har en blodig avföring, enligt American Society för förhindrandet av djurplågeri. En katt med ett svårt fall visas kanske gravid, som det kommer att bli en rundad mage från maskar fylla mag-tarmkanalen.

Behandling

Enligt PetMD, kommer en veterinär behandla bandmaskar med en injektion eller en oral medicinering. Vissa receptfria läkemedel innehåller endast laxermedel som faktiskt inte döda maskar. Veterinärvård är den bästa metoden för behandling för bandmask.